GOTOVA SAMOIZOLACIJA ZA DALIĆA I ŠUKERA: Bili su na zajedno s Kokezom, poznato je da li su zaraženi
Zlatko Dalić i Davor Šuker su napustili samoizolaciju, Foto: Profimedia

prekinuli karantin

GOTOVA SAMOIZOLACIJA ZA DALIĆA I ŠUKERA: Bili su na zajedno s Kokezom, poznato je da li su zaraženi

S obzirom da su se stavili odmah u kućni karantin po saznanju da je prvi čovek FSS zaražen koronavirusom, istekao je predviđeni rok od 14 dana

Objavljeno: 15:35h

Predsednik Fudbalskog saveza Hrvatske Davor Šuker, selektor Zlatko Dalić i ostali članovi delegacije HNS-a koji su bili u Amsterdamu na Kongresu UEFA okončali su samoizolaciju u koju su ušli nakon saznanja da je predsednik Fudbalskog saveza Srbije Slaviša Kokeza pozitivan na koronavirus.

Kako prenosi HINA, delegacija HNS-a u kojoj su bili Šuker, Dalić, direktor Damir Vrbanović, portparol Tomislav Pacak i načelnica Odseka međunarodnih poslova i licenciranja Ivančica Sudac, uprkos tome što nije imala bliski kontakt sa predsednikom FSS, na preporuku Medicinske komisije vlastitom odlukom ušla je u samoizolaciju.

U utorak je isteklo 14 dana od potencijalnog kontakta sa zaraženom osobom, a kako Šuker i drugi članovi delegacije nisu imali nikakve simptome u tom razdoblju, period dobrovoljne samoizolacije je okončan.

- Smatram da smo ovim potezom pokazali odgovornost u ovoj osetljivoj situaciji. Iako nismo imali bliske kontakte, nismo želeli bilo što rizikovati. Kao što znate, HNS je brzo reagovao prekidom svih takmičenja, a naši zaposlenici radiće od kuće u ovom razdoblju koliko god je to moguće. Moramo svi preuzeti odgovornost, slediti upute nadležnih i dati svoj doprinos borbi protiv koronavirusa - izjavio je Šuker.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs / Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.