ITALIJA JE DOBILA SVOG HEROJA USRED HAOSA ZBOG KORONE: Fudbaler ščepao lopova ručerdama i s njim čekao policiju!
Tijago Čonek je uhvatio pljačkaša, Foto: EPA/Piotr Nowak

bravo majstore

ITALIJA JE DOBILA SVOG HEROJA USRED HAOSA ZBOG KORONE: Fudbaler ščepao lopova ručerdama i s njim čekao policiju!

Poljak koji je rođen u Brazilu postao je jedan od heroja Italije koja se nalazi u vanrednom stanju

Objavljeno:

Teška i mračna vremena uvek izvuku i najbolje i najgore u ljudima, a u Italiji je posebno teška situacija zbog opšteg karantina i velikog broja zaraženih koronavirusom.

U takvom vremenu na površinu isplivaju i neljudi, ali i junaci. Jedan od ovih drugih je fudbaler po imenu Tijago Čonek koji nastupa za SPAL.

Pre nego što su stavljeni katanci na sve radnje u Italiji zbog vanrednog stanja na nivou cele zemlje, mnogi su pokušali da iskoriste težak trenutak i usmerenost ljudi ka zarazi koja hara, i da sebi obezbede materijalnu koristi.

Tijago Čonek je postao heroj u Italiji
Tijago Čonek je postao heroj u Italijifoto: EPA/Adam Warzawa

Tako je grupa lopova pokušala da opljačka jednu prodavnicu, iskoristivši to što su ulice puste i niko ne može da ih vidi, ali ipak ih je video neko. To je bio Čonek, stasiti i stameni štoper kluba iz Ferare.

Brazilac poljskih korena ne samo da je sprečio lopova da opljačka radnju, već se dao i u poteru za njim kada je ovaj počeo da beži, na kraju ga je i sustigao i zadržao dok policija nije došla da privede razbojnika.

- Čim sam čuo za tu vest pozvao sam Tijaga da mu zahvalim - kazao je gradonačelnik Ferare Alan Fabri.

- Njegov gest vredan je velikog poštovanja, a sve je još posebnije jer se dogodilo u ovako teškom trenutku za naš grad i celu Italiju. Videti da se događa pljačka, intervebisati bez straha, pa još pojuriti za razbojnikom ulicama - to znači da vam je stalo do ovog grada. Zahvaljujući ovom gestu svi se osećamo bolje, ujedinjenije. Veliko hvala hrabrom Tijagu.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.