PARTIZAN RUTINIRAO PROLETER U HUMSKOJ: Matić dao prvenac, Marković povratnički gol! Crno-beli opet na -11 od Zvezde
Lazar Marković, Foto: Starsport©

superliga, 23. kolo

PARTIZAN RUTINIRAO PROLETER U HUMSKOJ: Matić dao prvenac, Marković povratnički gol! Crno-beli opet na -11 od Zvezde

Sva dešavanja sa ovog meča mogli ste da pratite uz lajv-blog na Espresu..

Objavljeno: 19:59h

Fudbaleri Partizana savladali su, poprilično rutinski, Proleter iz Slane bare sa 3:0 (2:0) u okviru 23. kola Superlige Srbije na svom stadionu u Humskoj ulici.

Ekipa Sava Miloševića, iako je u nedelju čeka Večiti derbi, te je bila kombinovana kako bi se neki igrači sačuvali za duel na Marakani, lagano je srušila momke iz Novog Sada.

Sve je praktično bilo gotovo posle 23 minuta igre, jer su Lazar Marković u sedmom i Bojan Matić u 23. minutu postigli pogotke na asistencije Saše Zdjelara, odnosno Bibarsa Natha.

Jedinu pravu priliku za goste (sem gola) promašio je Rušević u 6. minutu, kada je izašao ispred Stojkovića, ali je šutirao pola metra od leve stative.

Na 3:0 povisio je Nemanja Miletić u 87. minutu, dok je konačnih 3:1 postavio upravo Rušević, koga je Balabanović bukvalno pogodio loptom, a ona se od njega odbila u mrežu.

Zbog ovog rezultata, crno-beli su se primakli Crvenoj zvezdi na 11 bodova zaostatka pred Večiti derbi na Marakani koji se igra u nedelju od 18 časova, dok je Proleter pao na 12. mesto sa svega 23 boda. Partizan ima 51.

Sva dešavanja sa ovog meča mogli ste da pratite uz lajv-blog na Espresu...

KRAJ UTAKMICE!

87' GOOOOOOOOOOOL! 3:0 za Partizan. Strelac je Nemanja Miletić koji se najbolje snašao posle karambola u kaznenom prostoru, a sve nakon slobodnog udarca koji je izveo Rajko Brežančić.

79' Praktično ništa se ne dešava osim duela na sredini terena i mirnog tempa. Crno-beli su na pragu da se primaknu Zvezdi na -11, posle onog kiksa za vikend u Senti.

63' Mladi fudbaler Partizana Lazar Pavlović, koji je na poluvremenu zamenih Natha (umesto Lazara Markovića ušao je Filip Stevanović) šutirao je sa 18-19 metara. Bio je to snažan pokušaj veznog igrača, ali nije bio dovoljno precizan.

50' Pokušao je Strahinja Pavlović, ali je njegov udarac iz daljine izblokiran. Često pokušava da šutira sa distance popularni Kalaba, ali za sada nije imao previše uspeha odatle.

46' Počelo je drugo poluvreme.

POLUVREME! Deluje kao da je ovde sve gotovo... Partizan više nego rutinski kontroliše dešavanja na meču, teško da Proleter može da se vrati posle dva brza gola Lazara Markovića i Bojana Matića, dva momka od kojih se mnogo očekuje ove polusezone.

36' Crno-beli rutinski kontrolišu dešavanja na ovom meču.

27' Malo je sebičan sada bio Natho, koji je doduše sam i stvorio šansu. Asano je bio u boljoj poziciji da šutne, ali se stiče utisak da mu Izraelac nije prepustio loptu u momentu kada je to morao da uradi.

1 / 3 Foto: Starsport©

23' GOOOOOOOOOOOL! Prvi pogodak Bojana Matića u dresu Partizana, odmah čim je počeo utakmicu od početka postigao je prvenac. Lepo se izvukao, dobio loptu u prostor, predriblao golmana Petrića i gotovo iz mrtvog ugla pogodio.

21' Odmah u narednom napadu, Partizan je dao gol, ali ga je sudija poništio zbog ofsajda. Sve je ovde bilo čisto.

20' Miran period meča posle gola crno-belih, koji su sada tražili i penal posle akcije Asana i Natha, ali je sudija samo odmahnuo rukom.

8' GOOOOOOOOL! Partizan vodi sa 1:0, Lazar Marković je strelac, iako se posle njegovog drop-kika lopta odbila od nekog iz Proletera te skrenula pored golmana Petrića. Takuma Asano mu je dodao loptu.

6' Velika prilika za Proleter. Rušević je izašao praktično jedan na jedan sa Stojkovićem, Miletić nije dobro napravio ofsajd zamku, ali je ofanzivac slanobarske ekipe bio neprecizan. Veoma loša reakcija zadnje linije crno-belih, mnogo sreće u ovoj situaciji.

1' Utakmica je počela.

18.00 - Sve je spremno za početak meča, a stadion je, očekivano, s obzirom da se igra u sredu, prazan.

Stadion Partizana
Stadion Partizana foto: Arenasport

17.50 - Zoran Tošić je pružio podršku saigračima ispred svlačionice, a sutra će potpisati ugovor sa jednim kineskim klubom.

17.10 - Imamo i sastave! Kao što se i očekivalo Milošević će odmarati Umara Sadika, Slobodana Uroševića i Sejdubu Sumu. Debituje i Uroš Vitas.

Sastav Partizana i Proletera
Sastav Partizana i Proletera foto: Espreso.co.rs

PARTIZAN: Stojković – Miletić, Vitas, S. Pavlović, Brežančić – Zdjelar, Šćekić - L. Marković, Natho, Asano – Matić. Klupa: N. Stevanović, Vujačić, L. Pavlović, Ivanović, Lakčević, Urošević, F. Stevanović. Trener: Savo Milošević.

PROLETER: Petrić – Tanasin, Andrejević, Joković, Mitrović – Pejić, Radinović – Šćepanović, Vesić, Karaklajić – Rušević. Klupa: Perić, Lukašević, Bratić, Balabanović, Mirosavljev, Novaković, Kovačević. Trener: Branko Žigić.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.