NAJNOVIJA VEST, DERBI SE IGRA PRED PRAZNIM TRIBINAMA zbog opasnosti od KORONAVIRUSA?
U Hrvatskoj se prvoj od zemalja Balkana pojavio koronavirus, Foto: AP

Blizu je odluka

NAJNOVIJA VEST, DERBI SE IGRA PRED PRAZNIM TRIBINAMA zbog opasnosti od KORONAVIRUSA?

Čeka se samo stav Ministarstva zdravlja

Objavljeno: 11:44h

Najveći derbi hrvatskog fudbala Hajduk - Dinamo mogao bi da se igra bez prisustva publike.

U Fudbalskom savezu Hrvatske ozbiljno razmatraju da preduzme vanredne mere predostrožnosti usled pojave koronavirusa u Hrvatskoj, a pre konačne odluke će se konsultovati sa ministrom zdravlja Vilijem Berošem.

Derbi Hajduk - Dinamo mogao bi da se igra bez publike
Derbi Hajduk - Dinamo mogao bi da se igra bez publikefoto: Espreso.co.rs

HNS razmatra da povuče isti potez kao što je to učinila Serija A i FS Italije koji su u dogovoru sa tamošnjim Ministarstvima sporta i zdravlja odlučili da se nekoliko utakmica nacionalnog prvenstva igra bez navijača, a takođe i Inter neće igrati pred publikom meč u Ligi Evrope.

Poznato je da se prvi Hrvat koji je zaražen koronavirusom najverovatnije zarazio kada je bio na utakmici Lige šampiona između Atalante i Valensije u Italiji posle čega se vratio u Hrvatsku.

Kako saznaje "24sata.hr" u HNS-u strahuju od novih slučajeva koronavirusa, koji bi gotovo sigurno doveli do zatvaranja stadiona i zabrane okupljanja većeg broja ljudi kao mjere predostrožnosti.

U Hrvatskoj su se pojavila dva slučaja koronavirusa
U Hrvatskoj su se pojavila dva slučaja koronavirusafoto: Beta

Ako sektor civilne zaštite na čelu s ministrom zdravlja Vilijem Berošom, odluči da je rizik previsok, to bi značilo da se i najveći derbi HNL-a, Hajduk - Dinamo, 4. marta na Poljudu igra bez navijača.

- Kad su u pitanju utakmice ili veći koncerti, mišljenja smo da se ne može generalizovati i ne bi bilo dobro da se zabrane takva događanja, ali da se na osnovu epidemiološke slike i opasnosti, za svaki takav događaj mora se odlučiti hoće li biti događaj održan ili neće - naglašava Vili Beroš.

U HNS-u su razgovarali o koronavirusu na Izvršnom odboru, no bilo je tek ovlaš pomenuto jer su do danas u Hrvatskoj potvrđena samo dva slučaja koronavirusa, premalo da bi se odložila utakmica. No, ako se epidemija proširi, a postoje znakovi, sasvim razumno bilo bi da se utakmica igra bez publike.

Osim toga, nije nebitno ni da su dvojica igrača Dinama Izet Hajrović i Mario Gavranović stavljeni pod kućni karantin. Hajrovićeva supruga Lejla, naime, boravila je u Milanu na nedelji mode, a u ponedeljak se par družio s Gavranovićem. Nisu obavili test na koronavirus jer nemaju simptome, ali do daljnjeg moraju da budu u izolaciji.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.