ZBOG ĆIRILICE PREKINUT HRVATSKI DERBI: Hrvatski navijači transparentom na ćirilici poručili da je to srpsko mesto?!
Zanimljiva događanja na meču treće lige u Hrvatskoj, Foto: Profimedia

Zanimljiva dešavanja

ZBOG ĆIRILICE PREKINUT HRVATSKI DERBI: Hrvatski navijači transparentom na ćirilici poručili da je to srpsko mesto?!

Retko kada se dešava da neki meč iz trećeg ranga takmičenja dobije toliku pažnju javnosti

Objavljeno:

Ovog ponedeljka glavna vest na sportski stranama u hrvatskim medijima jesu događanja na utakmici trećeg ranga tamošnjeg fudbala, sa derbija između Neretve iz Metkovića i Neretvanca iz Opuzena.

A uzrok svega toga je transparent na ćirilici koji su okačili gostujući navijači pre početka meča, zbog čega je kasnio početak.

Glavni arbitar je tražio da se pre početka "sporni" transparent ukloni i zbog toga utakmica nije počela u predviđeno vreme.

Ono što je interesantno jeste da nije traženo da se ukloni i transparent na kome je bio precrtan grb Hrvatskog nogometnog saveza, koji je bio istaknut na istoj tribini.

Zakon o sprečavanju nereda na sportskim terenima Hrvatske kaže da na utakmice nije dozvoljeno unositi transparente koji sadrže diskriminišuće, rasističke, uvredljive, političke i/Ili verske poruke te transparente koji sadrže poruke koje nisu u vezi sa fudbalom.

Ipak, ne znamo da li je transparent na ćirilici na kome je pisalo "Opuzen Srbija" u stvari bilo isticanje nacionalne pripadnosti navijača tog kluba s obzirom da je u tom gradu čak i pre početka rata u Hrvatskoj na popisu 1991. godine čak 95% stanovnika se izjasnilo kao Hrvati, a samo 1,22% kao Srbi.

Pa teško da se slika nakon rata promenila, te je moguće da je ovo u stvari bila neka vrsta provokacije.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.