NIJE SVE U NOVCU! Zoran Tošić oduševio Grobare - otkrio je zašto se vratio u Partizan!
Zoran Tošić, Foto: Starsport©

GOSPODSKI

NIJE SVE U NOVCU! Zoran Tošić oduševio Grobare - otkrio je zašto se vratio u Partizan!

Ponuda iz Rusije je bilo i tada, ali njemu nijedna nije bila dovoljno inspirativna posle višegodišnjeg staža u moskovskom CSKA

Objavljeno:

Zoran Tošić je u razgovoru za ruski Sport24 posle poraza Partizana od Spartaka objasnio novinarima iz ove zemlje zbog čega po isteku ugovora sa CSKA nije odlučio da ostane u Rusiji, već da se vrati u Humsku, klub iz kog je otišao put Evrope.

- Očekivao sam da ću dugo godina igrati za Armejce. Kad je postalo jasno da se ugovor bliži kraju i neće biti obnovljen, pojavile su se druge opcije. Tokom mandata u Moskvi, a i u prethodnom periodu karijere, zaradio sam dovoljno za porodicu i sebe, tako da pomenutog leta nisam birao ponude sa finansijske, već sa fudbalske tačke gledišta. Odlučio sam da se vratim u Srbiju i igram za klub koji volim od detinjstva. Želeo sam da opet obučem dres Partizana dok sam još u dobroj formi - kaže Tošić za ruski Sport24.

Zoran Tošić
Zoran Tošić foto: Partizan.rs/miroslav Todorović

Ponuda iz Rusije je bilo i tada, ali njemu nijedna nije bila dovoljno inspirativna posle višegodišnjeg staža u moskovskom CSKA.

- Iz poštovanja prema CSKA nisam želeo da razmatram pozive drugih ruskih klubova. Ipak sam za Moskovljane dugo igrao, i to dobro, na visokom nivou, skoro svake godine u Ligi šampiona. Jednostavno, nisam sebe video u drugom ruskom timu. Kad igrate za nekog potrebno je da to činite sa dosta strasti, visokom ambicijom. Generalno, tokom cele karijere, od početka do danas, izuzev šestomesečne pozajmice Kelnu, 15 godina sam se borio za titulu. To je jedan od razloga što sam se vratio u Partizan. Prosto, nisam želeo da potpišem za tim koji je 15. na tabeli. Danas pobediš, sutra izgubiš… Ne ide. U Partizanu, baš kao i u CSKA, situacija je jasna: samo se trijumf smatra uspehom - zaključio je Tošić.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.