ZVEZDIN PROJEKAT 2020: Hoće li Terzićev 'tiket' doneti crveno-belima višemilionski dobitak?
Zvezdan Terzić, Foto: Starsport©

ESPRESO ANALIZA

ZVEZDIN PROJEKAT 2020: Hoće li Terzićev 'tiket' doneti crveno-belima višemilionski dobitak?

Da li će 'tiket' biti dobitan zavisi samo od njih dvojice

Objavljeno: 22:11h

Sada je već svim navijačima Crvene zvezdo jasno, da su crveno-beli odlučili da Željko Gavrić i Veljko Nikolić budu projekti srpskog šampiona za 2020. godinu.

Ljudi sa Marakane se nadaju da će Zvezdina deca zablistati ovog proleća i da će u skorijoj budućnosti moći da zarade ozbiljan novac od njihove prodaje.

Kao što je i rekao generalni direktor Crvene zvezde, Zvezdan Terzić, srpski šampion je imao prazan hod, prethodnih šest meseci nije dao adekvatnu priliku nijednom mladom igraču, da poput Strahinje Pavlovića ili Filipa Stevanovića, u Partizanu, pokaže svoj potencijal i dostigne ozbiljnu cenu na tržištu.

- Kasnimo šest meseci, možda i više sa forsiranjem mladih igrača. Da afirmišemo pre svih Veljka Nikolića i Željka Gavrića. Možda je neprijatno reći, ali je tako da su trenutno dva naša najbolja igraca. Ostaje žal što ih nismo odmah povukli iz Graficara, da igraju Ligu šampiona. Možete li da zamislite kakve bi cene bile da su igrali Ligu šampiona. Napravili smo grešku - rekao je Terzić i priznao da je Zvezda dala premalo prostora svojoj deci u prethodnom periodu.

Po izjavi alfa i omege kluba iz Ljutice Bogdana jasno je da će Nikolić i Gavrić imati veliki prostor kod Dejana Stankovića, koga je Ljupko Petrović bacio u vatru sa samo 16 godina i to mu se isplatilo, pošto je Deki prevazišao sva očekivanja.

Može li Stanković kao Ljupko je pitanje koje zanima sve na Marakani. Iako je trenutno finansijski stabilna, Zveda i dalje zavisi od prodaje mladih igrača, pa se od Gavrića i Nikolića očekuje da će u budućnosti napuniti kasu.

Svima koji su gledali Nikolića i Gavrića iza juga Marakane na mečevima Grafičara bilo je jasno da se radi o velikim talentima i da mogu da prave ozbiljnu razliku kada su na terenu.

Veljko Nikolić

Momak rođen 1999. godine je zajedno sa Dejanom Joveljićem bio najtalentovaniji član šampionske generacije omladinaca Zvezde. Dobro upoznati u dešavanja na Marakani znaju da je mali Velja veliki ljubimac Pižona, čije se glas podrške nebrojano puta čuo dok je 20-godišnjo vezista nastupao za Grafičar. Nikolić igrom podseća na 4. Zvezdinu zvezdu, koji je uvek davao savete svom ljubimcu. Mnogo reči hvale je bilo za fudbalsko umeće Nikolića, ali ono što ga je omelo da ranije dobije priliku u prvom timu jesu povrede i očigledna fižička inferirnost. Velja je igrač plemenitog kova, koji koristi mozak i tehniku da nadmudri protivnika. Mladi vezista je tokom priprema u Beleku oduševio sportskog direktora Mitra Mrkelu, a on je izjavio da bi mogao da bude naslednik Marka Marina. Hoće li zaista biti vreme će pokazati.

Veljko Nikolić
Veljko Nikolić foto: Starsport©

Željko Gavrić

Godinu dana je mlađi od Nikolića, a bio je član šampionske generacije Zvezdinih omladinaca koju su na volšeban način osvojili Omladinsku ligu Srbije u poslednjem kolu protiv Partizana i to na Teleoptiku. Reč je o krilnom igraču koji je prosto oduševio na pripremama u Beleku, postigao je dva gola i najavio da će biti najozbiljnija konkurencija za startnih 11. Iza sebe ima fantastičnu polusezonu u Grafičaru, u koji je postigao sedam golova i podelio pet asistencija. Udarna igla ekipe Milije Žižića je najzaslužnija što se Ljubičasti nalaze na vrhu Prve Lige Srbije.

Željko Gavrić
Željko Gavrić foto: FK Crvena zvezda

Zvezdan Terzić se ovog proleća kladio na Veljka i Željka, a da li će 'tiket' biti dobitan zavisi samo od njih dvojice, koji ispred sebe imaju možda i ključnu sezonu u karijeri.

(Blažo Komnenić)

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.