MILOJEVIĆ MU JE PRED MEČ SA KELNOM DAO POKLON: Od tada to nosi stalno sa sobom!
Vladan Milojević i Branko Jovičić, Foto: Starsport©

ESPRESO U BELEKU

MILOJEVIĆ MU JE PRED MEČ SA KELNOM DAO POKLON: Od tada to nosi stalno sa sobom!

Neumorni i borbeni vezista mora ponovo da se dokazuje i takoreći počinje iz početka borbu za mesto u timu

Objavljeno: 09:01h
Nikola Husein

(Od izveštača Espresa iz Beleka)

Branko Jovičić je opet na novom početku u Crvenoj zvezdi.

Drugi put od kada je došao na Marakanu borbeni i neumorni vezista se vraća s duge pauze zbog teške povrede i ponovo mora sve iz početka, i to sada kod novog trenera, Dejana Stankovića.

Ako je neki igrač crveno-belih bio malerozan u poslednje vreme onda je to on. Najpre je takoreći posle samo nekoliko mečeva u dresu voljenog kluba pukla metatarzalna kost posle starta Nikole Drinčića, zbog čega je zaigrao tek u poslednjem meču u grupi Lige Evrope protiv Kelna, a onda mu je letos u meču sa Helsinkijem otišlo koleno, tačnije ligamenti i ponovo je morao na operaciju i ovog puta šestomesečnu pauzu.

Branko Jovičić je doživeo dve teške povrede od kada je došao u Crvenu zvezdu
Branko Jovičić je doživeo dve teške povrede od kada je došao u Crvenu zvezdufoto: Starsport©

Ipak, sad se vratio treninzima i posle Kipra, sada se u Beleku bori za svoje mesto u timu Dejana Stankovića.

O teškom periodu iza sebe i aktuelnim temama vezanim za Crvenu zvezdu, popularni "Bakula" razgovarao je sa novinarima koji u turskom Beleku prate pripreme srpskog šampiona.

- Druga teška povreda od dolaska u Zvezdu. Bilo je teško na psihološkom planu. Priključio sam se ekipi od prvog dana na Кipru, što mi je bilo bitno. Sve je lakše uz saigrače i stručni štab, ostajem da radim dodatno individualno. da bih se vratio spremniji na teren. Očekujem prve minute u sredu protov Dunajske Strede, noga je dobro - otkrio je Jovičić.

Branko Jovičić je ponovo na novom početku
Branko Jovičić je ponovo na novom početkufoto: Espreso

Jesi li se zapitao "Bože zašto opet"?

- Teško mi je i da pričam o tome... Кad sam otišao kući posle utakmice ništa nije ukazivalo da su pokidani ligamenti, Niti je koleno bilo oteklo, niti sam imao velike bolove. Кad sam saznao, kao da mi se ceo svet srušio. Zvali su me svi saigrači, Uprava i članovi stručnog štaba obezbedili su mi odlične uslove za oporavak. Rezultat svega je da sam se vratio u trenažni proces sa ekipom posle pet meseci, što je rekord. Obećao sam da ču da se vratim još jači i spremniji.

Kako si psihološki podneo sve to?

- Posle povratka iz Rima, prva utakmica uživo koju sam gledoa bila je protiv Jang bojsa. Ako je moralo tako da se desi, neka je. I sada bih prihvatio povredu za uspeh u Ligi šampioma. Vladala je u meni pozitivna trema pred svaku utakmicu, žao mi je što nisam mogao da osetim gostovanja u Minhenu i Londonu. Nadam se da ćemo i u budućnosti da budemo u elitnom UEFA takmičenju.

Branko Jovičić je pričao o periodu oporavka od povrede
Branko Jovičić je pričao o periodu oporavka od povredefoto: Espreso

U međuvremenu je došao Seku Sannogo, da pojača konkurenciju u veznom redu.

- Zdrava konkutencija je bitna da bismo radili što jače na trenimzima. Jesenas nam je bila potrebna rotacija zog ritma mečeva sreda-subota. Sanogu želim dobrodošlicu, sjajan je momak brzo se uklopio, nadam se da će da prikaže igre kao u Jang bojsu.

Tokom zimske pauze, u Zvezdi je došlo do promene trenera. Umesto Vladana Milojevića angažovan je Dejan Stanković.

- Doveo nas je u Zvezdu (Vladan Milojević), zajedno sa Upravom. Nismo mogli da zamislimo da će da ode, poželeli smo mu mnogo uspeha u daljoj karijeri. Dobili smo novog trenera. Da smo mogli da biramo, hteli bismo nekoga ko je ponikao u Zvezdi i ko oseća klub na pravi način. Radio je sa velikim stručnjacima, osvojio sve što je moglo. Zvezdaški nas vaspitava, svi na terenu moramo da znamo koji grb nosimo.

Branko Jovičić mora sada da se dokazuje novom treneru
Branko Jovičić mora sada da se dokazuje novom trenerufoto: Espreso

Šta ti je to poklonio Vladan Milojević kada si se prošli put vratio na teren?

- Pred utakmicu sa Kelnom dobio sam brojanicu, poželeo mi je mnogo sreće i da me čuva od povrede. Bilo je to tek 15 dana po povratku u trenažni proces, a već sam igrao utakmicu. Rekao sam mu da bih izašao na teren čak i da znam da ću se povrediti. Pobedili smo, a kasnije i prezimili u Evropi posle 25 godina - otkrio nam je Jovičić, koji i dalje nosi tu brojanicu oko ruke.

Da si letos otišao u Nim možda ne bi bilo povrede?

- Kad smo bili u Austriji postojala je priča o odlasku. Uprava i stručni štab su odlučili da sam potreban ekipi. Vojnik sam Crvene zvezde, ne mogu sam da odlučujem o sudbini. Bio sam tu, 'ginuo' i 'ginuću' i dalje za Zvezdu. Ne mogu ništa da žalim i da mislim šta bi bilo kad bi bilo. Sada mi je bitno da se što spremniji i što bolje vratim na teren.

Branko Jovičić nakon operacije
Branko Jovičić nakon operacijefoto: FK Crvena zvezda

Da li bi voleo svakako da zaigraš jednog dana u Francuskoj?

- Imao sam uvek san da igram za Zvezdu i osvajam titule, voleo bih možda i ceo žiot da igram na Marakani. Tu se najlepše osećam. Francuska liga je među pet najboljih na svetu.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.