ZVEZDINA PREDNOST JE POMOĆ DRŽAVE, RAZLIKA U NOVCU JE OGROMNA: Prejak intervju Milorada Vučelića!
Vučelić i Terzić, Foto: Starsport©

SNAŽNE REČI

ZVEZDINA PREDNOST JE POMOĆ DRŽAVE, RAZLIKA U NOVCU JE OGROMNA: Prejak intervju Milorada Vučelića!

- Tu je i Grad, koji ima odluku da ne podržava fudbal. Ne znam na osnovu čega ona počiva. Izvinite, Partizan i Zvezda su odigrali šest međunarodnih utakmica u Beogradu - istakao je prvi čovek crno-belih

Objavljeno:

Predsednik Partizana Milorad Vučelić dao je krajnje interesantan intervju za Sport klub, u kome je prvenstsveno pričao o odnosu države prema Crvenoj zvezdi i njegovom klubu.

- Mislim da je jedno pet puta u korist Zvezde. Potencijalno osam do deset miliona evra razlika je u startu za dve sezone. To je po sezoni do pet miliona evra. Ali, nije reč o državi. Savo Milošević je o toj stvari pogrešnu izjavu dao. Nije reč o državi, ona ne može te pare da dâ. Država može da posreduje, kao što je kod Zvezde. Gazprom nije došao zahvaljujući aktuelnoj vlasti. Saradnja datira još iz vremena prethodne vlasti. Zvezda slavi desetogodišnjicu tog ugovora, ali želim da se pravilno shvati šta hoću da kažem. Da je Zvezda dobila i dva puta više od bilo koga, meni to zaista ne bi smetalo. Zašto bi mi smetalo kada neko hoće da daje. Zvezda je nedavno potpisala ugovor sa Gazpromom na dve godine vredan osam miliona evra plus bonusi. Jeste, to je strana kompanija, ali ne može bez pomoći države, i to je njihova prednost. Naravno, meni je drago da je Zvezda to dobila, voleo bih da je dobila i dva, tri puta više. Ali, da li je moguće da je pored svih investitora i dolazaka raznih kompanija i ovo dobijeno uz pomoć države? Da li je moguće da zaista niko nije zainteresovan da sponzorski ugovor, makar dva puta manji, potpiše sa Partizanom? - rekao je Vučelić za "Sport klub".

Milorad Vučelić
Milorad Vučelićfoto: Printskrin

Vučelić se pita zbog čega grad ne pomaže večitim rivalima, kada oba kluba donese veliku finsnsijsku korist prilikom međunarodnih mečeva.

- Tu je i Grad, koji ima odluku da ne podržava fudbal. Ne znam na osnovu čega ona počiva. Izvinite, Partizan i Zvezda su odigrali šest međunarodnih utakmica u Beogradu. Na tih šest internacionalnih mečeva bilo je 30 hiljada raznih stranaca, fudbalskih funkcionera FIFA, UEFA, stručnih štabova. Napunjeni su hoteli, navijači su potrošili minimum po 20, 30 evra da popiju pivo ili šta već. Aerodrom je bio prepun gostiju, realizovani su čarter letovi, razni servisi su korišćeni, gorivo koje smo prodali, da ne nabrajam dalje. Koliko je bilo navijača Mančestera u Beogradu? Nekoliko hiljada. To je sve doprinos gradu. Svaka plata koju mi isplatimo, na nju se plaća doprinos. Plaća se PDV na svaku od tih stvari. Većina tih para se potroše u zemlji, plate se porezi i doprinosi, plate. Nije tačno da od toga nema koristi. Ima koristi grad, koji je doneo odluku da ne pomaže fudbalu, a svima drugima da pomaže. Nije to tako jednostavan proces. Zbog toga država mora da pomogne.

Strahinja Pavlović je drugi najveći transfer u istoriji Partizana
Strahinja Pavlović je drugi najveći transfer u istoriji Partizanafoto: Starsport©

Prvi čovek kluba iz Humske je istakao da je transfer Strahinje Pavlovića malo olakšao situaciju u klubu, ali da to nije rešenje za probleme.

- Lakše je nego što je bilo, ali ne previše. Novac koji dobijemo i koji je dragocen koristimo da uđemo u ritam redovnih plata igrača i svih zaposlenih u klubu. Prošao je jako težak period licenciranja. Sada bi trebalo da bude lakše zbog evropskih prihoda i zbog rekordnog transfera Pavlovića od 10 miliona. Ipak, ljudi misle da ćemo novac da dobijemo odjednom, u torbi. Ne znaju da postoje rate i uplate, a bonusi su vidljivi u toku sezone. Prošli smo težak period nemaštine i sastavljanja kraja s krajem. Sada je lakše, ali nikada ne znači da je lagodno. Ovde nema lagodnosti, a naročito je nema bez pomoći države - dodao je Milorad Vučelić.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.