CRNOGORCI UZIMAJU NOVOG AMERIKANCA ZA REPREZENTACIJU: Otpisali su sve dosadašnje i biraju između ove dvojice!
Košarkaška reprezentacija Crne Gore, Foto: STARSPORT/XINHUA

košarka

CRNOGORCI UZIMAJU NOVOG AMERIKANCA ZA REPREZENTACIJU: Otpisali su sve dosadašnje i biraju između ove dvojice!

I Kobs i Adams imaju samo američko državljanstvo, nemaju reprezentativno iskustvo, pa nema prepreka za njihovo angažovanje

Objavljeno: 19:37h

Osim novog selektora, košarkaška reprezentacija Crne Gore će dobiti i novog naturalizovanog igrača.

Nakon Omara Kuka, Tajrisa Rajsa, Tejlora Ročestija, Džavonta Grina i Dereka Nidama, KSCG je odlučio da dogovori saradnju sa novim američkim plejmejkerom, a kako saznaju mediji iz Crne Gore u užem krugu su organizatori igre Budućnosi i Unikahe Džastin Kobs i Džoš Adams.

foto: Starsport©

Kobs je u karijeri je igrao za Rigu, Frankfurt, Istanbul, Bajern Minhen, Gravelin, Leman, a najbolje partije pružao je u dresu Cedevite, dok je ove sezone jedan od najboljih poentera crnogorskog šampiona.

Sigurna organizacija napada, neverovatne šuterske sposobnosti uz sjajnu defanzivu. Jedna od njegovih prednosti svakako je što je nekoliko crnogorskih reprezentativaca upoznao u redovima podgoričke ekipe, a sa Nikolom Ivanovićem deli poziciju “jedan”.

Adams je jedan od najcjenjenijih organizatora igre na Starom kontinentu. Evropsku avanturu nakon studiranja na Vajomingu počeo je u Avtodoru, nastavio je u Efesu i Bešiktašu, dok je početkom godine igrao za razvojni tim Toronta.

foto: Fonet

Ovog leta je potpisao ugovor sa Unikahom, a sa 12,2 poena prosečno po meču najbolji je strijelac ekipe iz Malage u Evrokupu. Ove jeseni je protiv Budućnosti u grupnoj fazi u dva meča ubacio 22 poena.

I Kobs i Adams imaju samo američko državljanstvo, nemaju reprezentativno iskustvo, pa nema prepreka za njihovo angažovanje.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.