RADIO SA SAVOM I MRKELOM, DRUGARE MU ŽELE SVETSKI VELIKANI: Fotografija preminulog fudbalera zbog koje plače Srbija
Mlađan Jovičinac, Foto: Printscreen/Instagram

STRAŠNA TRAGEDIJA

RADIO SA SAVOM I MRKELOM, DRUGARE MU ŽELE SVETSKI VELIKANI: Fotografija preminulog fudbalera zbog koje plače Srbija

Karijeru je započeo u kragujevačkom Radničkom

Objavljeno: 10:44h

Već smo vam pisali u petak uveče da je preminuo mladi fudbaler OFK Beograda Mlađan Jovičinac, a sada su internetom počele da kruže fotografije njega kada je bio dete, mladi fudbalerčić, a zbog kojih je Srbija u suzama.

Talentovani Jovičinac je karijeru započeo u kragujevačkom Radničkom, a 2016. je prešao u omladinsku školu OFK Beograda.

Bio je jedan od boljih bočnih veznih igrača u svojoj generaciji, toliko dobar da ga je još 2014. Fudbalski savez naše zemlje pozvao na Letnju školu fudbala u Staroj Pazovi. Tog leta su u programu "Igrom do obuke", koji su posetili Bane Ivanović i Zoran Tošić, a na kome deci su na raspolaganju bili tadašnji direktori omladinskih selekcija, sada trener Partizana Savo Milošević, odnosno Zvezdin sportski direktor Mitar Mrkela, Jovičinčevi drugari bili pore dostalih i Strahinja Pavlović, Partizanova nada koju žele mnogi evropski kluovi, ali i Armin Đerlek, Lazar Popović, Filip Stuparević...

Mlađan Jovičinac - Instagram
Mlađan Jovičinac - Instagram foto: Printscreen/Instagram

Mlađan Jovičiniac je potom dve godine bio igrač podmlatka "romantičara", a onda je sve krenulo nizbrdo...

- Na letnjim pripremama 2018. godine, Mlađan se požalio na zdravstvene tegobe i od tada više nije trenirao sa svojim drugarima - ističu u klubu sa Karaburme.

Lekari su mu tada dijagnostikovali karcinom kostiju, a skupljanje sredstava za njegovo lečenje na nekoliko sportskih događaja na kraju ipak nije dovelo do željene pobede u najtežoj utakmici koja ga je zadesila.

Za njim su ostali uplakani članovi porodice, brojni drugovi, saigrači i rivali, ali i silne medalje koje je Mlađan Jovičinac osvojio tokom kratke, a prilično uspešne karijere:

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.