ODBRANILI SVETSKU TITULU: Futsaleri Pravnog fakulteta ponovo najbolji na planeti!
Slavlje futsalera Pravnog fakulteta, Foto: Privatna arhiva

SVAKA ČAST

ODBRANILI SVETSKU TITULU: Futsaleri Pravnog fakulteta ponovo najbolji na planeti!

Na ovogodišnjem Svetskom prvenstvu, koje je okupilo 32 ekipe širom planete, Pravni fakultet je do titule stigao bez poraza, u finalu savladavši rivale iz Libije rezultatom 5:1

Objavljeno:

Futsal reprezentacija Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu je ostvarila istorijski i verovatno neponovljivi uspeh u svetu univerzitetskog sporta!

Na 5. Svetskom univerzitetskom šampionatu (World InterUniversities Championship) koje je od 12. do 16. novembra održano u Puli, futsaleri Pravnog fakulteta su odbranili titulu svetskih univerzitetskih prvaka osvojenu prošle godine u Barseloni.

Na ovogodišnjem Svetskom prvenstvu, koje je okupilo 32 ekipe širom planete, Pravni fakultet je do titule stigao bez poraza, u finalu savladavši rivale iz Libije rezultatom 5:1.

Dvostruki uzastopni šampion Lige Univerziteta u Beogradu, okosnica futsal selekcije beogradskog Univerziteta kao dvostrukog uzastopnog prvaka Srbije, aktuelni osvajači Evropskog kupa u Milanu, ovim trijumfom su obezbrdili direktan plasman na Mediteranske univerzitetske igre u Bejrutu i naredno 6. Svetsko univerzitetsko prvenstvo u Rimu 2020. godine.

Prvaci 5. Svetskog univerzitetskog prvenstva
Prvaci 5. Svetskog univerzitetskog prvenstva foto: Privatna arhiva

Zlato su odbranili Marko Badovinac, Nikola Vićić (kapiten), Nikola Ristanović, Strahinja Petrov, Nikola Matijević, Filip Minić, Nikola Arsić, Ivan Nikotović, Aleksandar Fric, Jovan Ristanović, Marko Lazić i Đorđe Vrljanac. Tim menadžer bio je Matija Burić.

Selektor ove reprezentacije, dr Vladimir Vuletić, profesor Pravnog fakulteta i potpredsednik FK Partizan, istiće da je ovo neponovljiva generacija univerzitetskog futsala u Srbiji, ali i upozorava:

- Beograd i Srbiju u julu 2020. godine čeka organizacija Evropskih univerzitetskih igara. U ovom momentu nije formirana nijedna reprezentacija za ove igre, a futsal Liga Univerziteta u Beogradu je obustavljena usled izuzetno loših uslova takmicenja i nebrige čelnika Sportskog udruženja Univerziteta u Beogradu za interese univerzitetskog sporta. Ljudi koji vode univerzitetski sport u Beogradu i Srbiji nisu dorasli ovim zadacima i držim da je Rektorat Univerziteta u Beogradu u obavezi da razume kako je ovo poslednji čas da se spreči dalja degradacija i unižavanje sporta na univerzitetskom nivou.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.