ŠTA JE POTREBNO DA SRBIJA POSTANE OZBILJNA EKIPA? Dušan Tadić ima rešenje!
Dušan Tadić, Foto: Starsport©

pred ukrajince

ŠTA JE POTREBNO DA SRBIJA POSTANE OZBILJNA EKIPA? Dušan Tadić ima rešenje!

- Jasno i glasno sam rekao šta sam mislio. Bilo je dobrih stvari u prvom poluvremenu. Zabolelo me je što se nismo dovoljno zalagali u drugom jer nam se to dešava već par godina unazad

Objavljeno:

Srpski fudbaler Dušan Tadić rekao je da reprezentacija oseća veliku odgovornost zbog debakla od Ukrajine i da će pokušati da se "koliko-toliko" revanšira.

- To je jedan od težih poraza koje smo imali. Svi koji smo igrali osećamo dozu odgovornosti za to što se desilo. Ukrajina je bila mnogo bolja u toj utakmici, dominirala je... Da se ne vraćam na to, znate najbolje zašto smo izgubili. Sada ćemo pokušati da im se koliko toliko revanširamo - rekao je Tadić novinarima u Staroj Pazovi.

Reprezentacija Srbije je u Ukrajini doživela debakl porazom 5:0 u prvom delu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Ukrajina je obezbedila plasman na EURO. Srbija će u nedelju od 15.00 na stadionu "Rajko Mitić" igrati protiv Ukrajine u poslednjem kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Nacionalnom timu Srbije je potrebna pobeda uz kiks Portugala u Luksemburgu da bi se plasirala na kontinentalni šampionat.

U suprotnom, ostaje baraž Lige nacija.

- Ukrajina me nije iznenadila jer smo znali da imaju veliki kvalitet i potencijal. Očekivali smo da ćemo biti među prve dve ekipe. Nada i dalje postoji. Biće jako teško. Prvo treba da odradimo što je do nas, a to je da pobedimo Ukrajinu - kazao je Tadić.

Fudbaler Ajaksa je bio veoma nezadovoljan posle poslednje utakmice srpskog tima, koji je u četvrtak sa 3:2 pobedio Luksemburg.

- Jasno i glasno sam rekao šta sam mislio. Bilo je dobrih stvari u prvom poluvremenu. Zabolelo me je što se nismo dovoljno zalagali u drugom jer nam se to dešava već par godina unazad. Dugo sam ovde i to mi smeta. Jednostavno, moderan fudbal je takav da mora uvek da se poštuju zadaci, bez opuštanja, bez obzira na rezultat. Imamo dovoljno iskustva i ne treba to da nam se dešava. Mi kao igrači imamo najveću odgovornost jer moramo uvek da pružamo maksimum - naveo je Tadić.

Po njegovim rečima, Srbija ne bi trebalo da ima previše oscilacija ako hoće da bude ozbiljna ekipa.

- Ako hoćemo da budemo ozbiljna ekipa, ne bi trebalo da imamo previše oscilacija u igri. To je krucijalno. Imamo fantastične momente, na momente izgledamo jako dobro, ali ima i nekih gde je pad koncentracije ili ne znam ni ja šta više. Moramo da budemo konstantnija ekipa, da se zajedno branimo i zajedno napadamo - rekao je Tadić.

Dušan Tadić je izrazio nadu da će što više ljudi doći na stadion "Rajko Mitić" da gleda utakmicu protiv Ukrajine i apelovao je na navijače da se ponašaju tako da ne bude novog razloga da UEFA kazni srpski nacionalni tim.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.