UŠLI SMO U MUZEJ FUDBALA U MANČESTERU: Kad tamo - Crnogorci zauzimaju centralno mesto!
Muzej fudbala u Mančesteru, Foto: Espreso

Espreso u Mančesteru

UŠLI SMO U MUZEJ FUDBALA U MANČESTERU: Kad tamo - Crnogorci zauzimaju centralno mesto!

Naš fotoreporter je obišao i Muzej fudbala

Objavljeno:
Aleksa Radosavljević

Za Englesku kažu da je kolevka fudbala, a Mančester je u potpunosti fudbalski grad, iako je ranije smatran prestonicom tekstila.

Imaju dva velika kluba, gradske rivale, slavni Junajted i prebogati Siti, a osim dva velelepna stadiona - "Old Traforda", čiju ste unutrašnjost imali prilike da vidite u našoj reportaži, i "Etihada" u gradu postoji još jedno fudbalsko zdanje.

Reč je o Muzeju fudbala koji je posvećen engleskoj reprezentaciji uglavnom i njenim najvećim uspesima.

Fotoreporter "Espresa" je obišao muzej i tamo mu je jedan detalj zaokupio pažnju.

Takoreći centralno mesto u muzeju ima reprezentacija Crne Gore, tačnije u stvari je to reprezentacija Engleske, a crnogorski nacionalni tim im je rival.

Razlog za to jeste što će 14. novembra dve reprezentacije igrati na "Vembliju" meč kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine, a toliko prostora toj utakmici je posvećeno u Muzeju fudbala u Mančesteru jer će to biti 1.000 meč koji će "Gordi Albion" odigrati u svojoj istoriji.

Engleska će protiv Crne Gore odigrati 1.000 meč u svojoj istoriji
Engleska će protiv Crne Gore odigrati 1.000 meč u svojoj istorijifoto: Espreso

Prvu utakmicu Engleska je odigrala pre 147 godina protiv Škotske, a tokom tih dosadašnjih 999 mečeva čak 1.244 igrača su nosili dres selekcije "tri lava".

Zato se susret sa "sokolovima" smatra praznikom u Engleskom fudbalu i posvećena mu je velika pažnja uz podsećanje na brojne velike i važne utakmice iz istorije engleske reprezentacije od kojih je svakako najvažniji bilo osvajanje titule prvaka sveta 1966. godine na Mundijalu čiji su oni bili domaćini.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.