SAVO BESAN NA IGRAČE PARTIZANA ZBOG PORAZA NA BRDU: Biće promena u ekipi, ali ne zbog umora!
Savo Milošević, Foto: Starsport©

OSVRNUO SE I NA VOŠU

SAVO BESAN NA IGRAČE PARTIZANA ZBOG PORAZA NA BRDU: Biće promena u ekipi, ali ne zbog umora!

- Jedan od najbitnijih zaključaka mene i stručnog štaba jeste da broj igrača sa kojim igramo sva takmičenja nije dovoljan da održavamo nivo. Ali, ovo nije opravdanje - istakao je trener crno-belih

Objavljeno: 15:22h

Trener fudbalera Partizana Savo Milošević istakao je pred utakmicu sa Vojvodinom da je posle poraza od Čukaričkog držao bukvicu svojim igračima, a da još uvek nije rekao sve što je imao da im poruči.

Šta ste rekli igračima posle poraza na Banovom brdu?

- Svašta, ali to nije za javnost.

Otkud ovakve oscilacije između Evrope i prvenstva?

- Jedan od najbitnijih zaključaka mene i stručnog štaba jeste da broj igrača sa kojim igramo sva takmičenja nije dovoljan da održavamo nivo. Ovo ne govorim kao opravdanje, nego kao činjenicu. Prevelika je razlika, to je nedopustivo. Ima više faktora, ovo je osnovni, postoji ogromna fizička potrošnja, koju je nemoguće nadoknađivati konstantno. To je delom i razumljivo, ali ima i nešto što se zove psihološki aspekt. Psihološki umor jeste minus, ali može da se prevaziđe voljnim momentom. Čak i fizički umor može tako da se prevaziđe.

Šta očekujete protiv Vojvodine?

- Očekuje nas teška utakmica, a pogotovo u situaciji u kojoj smo. Rekao sam već da je ova od pre neki dan bila jako teška, čeka nas i Mančester, a psihološki momenat nije najbolji. Moja ideja je bila da prodrmam ekipu, jer nas očekuje nešto što nije lako. Ljudi neće razumeti opravdanja. Moramo da nađemo i mentalnu i fizičku snagu da ovo prevaziđemo. Posle toga, imamo relativno lakši raspored, ali treba preživeti do tada.

Ekipe koje predvodi gospodin Lalatović uvek su specijalno motivisane protiv Partizana.

- Mislim da je svaki trener posebno motivisan protiv nas i to je prirodno i normalno. i igrači imaju veliku želju da se dokažu protiv nas. To mi je prirodno i normalno. Ne vidim to kao nešto posebno. Sa Lalatovićem imam dobar odnos, a razumljivo je da on ima veći motiv kao neko ko je ponikao u Zvezdi. Malopre ste i sami rekli, gde god je do sada bio Lalatović, njegov lični pečat se video, sve ekipe mu igraju slično, nije mnogo toga promenio u celoj filozofiji, na kojoj insistira i u Vojvodini. Neke nosioce igre uvek vuče sa sobom, poput Drinčića, vrlo dobro zna koji profil igrača mu treba. Njegove ekipe su jako nezgodne za pariranje. Vojvodina ima najskuplji tim posle "večitih", a snaga tima je i u posebnom pristupu koji ima Lalatović. Na sve te stvari moramo da odgovorimo, posebno na energiju i trku.

Kakvu reakciju ekipe očekujete?

- Ne znam da li će biti dovoljno za rezultat, fudbal nije egzaktna nauka, ali će igrači morati da budu bolji nego protiv Čukaričkog.

Da li ćete izvesti najjači sastav ili ćete morati da razmišljate i o Mančesteru?

- Biće promena u timu, ali ne zbog umora, ne da bih čuvao igrače, već zato što su neophodne. Izabraću onih 11 za koje smatram da mogu da dobiju utakmicu. Koliko znam svi osim Lazara Markovića su okej. Upravo sam bio sa doktorom, nemamo informaciju da imamo ijedan problem. Trening tek sledi.

Očekujete li veliki broj navijača, jer protiv Mančestera je bio pun stadion, a protiv Spartaka 2.000?

- Dobrim delom smo zaslužili dosta toga, ali će ovi rezultati u ligi dovesti pod sumnju to kako radimo. Ne znam kako će razmišljati naši navijači, ali mi smo dužni da popravimo stvari u ligi. Možemo da tražimo opravdanje u raznim stvarima, ali morali smo mnogo bolje.

Ima li ovaj tim Partizana kvalitet da pobeđuje u serijama?

- Ima kvalitet, ali nema brojčanost. Mnogo visoko smo postavili standarde kada je u pitanju igra u Evropi, a taj nivo je teško zadržati, pogotovo ne sa ovim brojem igrača koji mogu da odgovore. Imamo mi dosta igrača, ali ne mogu svi da igraju na tom nivou.

Pre nekoliko dana FK Partizan je pokrenuo akciju pomoći manastiru Sveta Petka, gde živi veliki broj napuštenih mališana. Slika koju su tamo zatekli nije ni malo ohrabrujuća. Svi koji žele da donesu pakete na SC Teleoptik i Stadion Partizana (soba 216) mogu da donesu pomoć, a svi koji to urade će dobiti besplatnu kartu za meč protiv Vojvodine.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.