U PARTIZANU GA OTPISALI, A U SUBOTU SE VRAĆA U HUMSKU: Dobro pročitajte šta Nemanja Nikolić kaže pred derbi kola!
Nemanja Nikolić dok je igrao za Partizan, Foto: Starsportphoto

NIJE SE PROSLAVIO U CRNO-belom

U PARTIZANU GA OTPISALI, A U SUBOTU SE VRAĆA U HUMSKU: Dobro pročitajte šta Nemanja Nikolić kaže pred derbi kola!

- Mislim da će biti viđena dobra utakmica za gledaoce, ali vrlo teška za nas igrače - istakao je

Objavljeno:

U derbiju 15. kola Superlige Srbije, fudbaleri Vojvodine sutra gostuju ekipi Partizana u Beogradu. U ne baš uobičajenom terminu od 14 časova, crveno-beli će odmeriti snage sa jednim od svojih najvećih rivala, koji se trenutno nalazi iza njih na tabeli, s obzirom na to da Voša posle 14 kola zauzima treće, a Partizan četvrto mesto u prvenstvu.

Međutim, za fudbalere Vojvodine, to ne menja sliku o vrednostima njihovog narednog protivnika, kome u predstojećem derbiju ipak pripada uloga blagog favorita, što potvrđuju i reči napadača Vojvodine Nemanje Nikolić (27), koji je u „staru damu“ došao na pozajmicu upravo iz Partizana.

On ima pravo nastupa i na sutrašnjoj utakmici i zajedno sa ostalim saigračima, nalazi se na raspolaganju šefu stručnog štaba Nenadu Lalatoviću.

- Mislim da će biti viđena dobra utakmica za gledaoce, ali vrlo teška za nas igrače. Partizan jeste u krizi u našoj ligi, ali u Evropi igra na zavidnom nivou. Da li je u pitanju motiv kod igrača ili nešto drugo, ne znam, ali znam da Partizan čini skup odličnih pojedinaca i da je to jedan jako kvalitetan tim. S druge strane, mi smo ispred njih na tabeli, što mislim da smo i zaslužili na osnovu dosadašnjih igara i rezultata. Svakako da i u subotu imamo čemu da se nadamo i ne vidim nijedan jedini razlog zašto bismo sa nekom bojazni ili prevelikim respektom ušli u taj meč. Partizan poštujemo kao klub, ali isto tako, i Vojvodina ima svoju tradiciju i predstavlja veliki klub u srpskom fudbalu - kaže Nikolić.

Nemanja Nikolić
Nemanja Nikolić foto: FK Vojvodina

Iako je dobro upoznat sa kvalitetima Partizana, napadač Voše veruje da njegova ekipa može da ostvari dobar rezultat u Beogradu.

- Za razliku od Partizana, mislim da je naša prednost u tome što od početka sezone igramo standardno dobro i praktično držimo isti nivo rezultata. Doduše, imali smo i mi određenih padova, za koje smatram da su se dogodili prevashodno zbog zamora igrača. Uostalom, i trener je svestan da ekipa nije prošla pripreme onako kako on to praktikuje i stoga smatram da smo iz ovakvog stanja za sada izvukli maksimum. U svakom slučaju, nadam se dobrom derbiju i mislim da su šanse za pobedu podjednake, a za nas bi, iskreno, i bod bio zadovoljavajući rezultat - ističe Nikolić.

On se ekipi Vojvodine pridružio tek pred kraj letnjeg prelaznog roka, a u Voši je do sada postigao tri gola i ostvario dve asistencije.

- Ja sam prezadovoljan svojim boravkom u Novom Sadu i načinom na koji su me prihvatili trener, saigrači, članovi uprave i svi ljudi iz kluba. To me čini srećnim i daje mi samopouzdanje, te se nadam da ću to u narednim utakmicama opravdati sa još više golova u protivničkim mrežama. Uopšte se ne osećam kao da sam ovde na pozajmici, već bukvalno kao da igram za Vojvodinu već dugi niz godina - rekao je Nikolić.

Meč između Partizana i Vojvodine igra se sutra od 14 časova u Beogradu, uz direktan prenos na O2 televiziji.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/FK Vojvodina)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.