HRVATSKI FUDBALER OTKRIO: Rusija je moja druga zemlja, ali nigde nije lepše nego u Albaniji!
Matija Dvorneković, Foto: Printscreen/Youtube

JAKE REČI

HRVATSKI FUDBALER OTKRIO: Rusija je moja druga zemlja, ali nigde nije lepše nego u Albaniji!

Matija se naigrao po evropskim ligama pre povratka u rodnu Goricu

Objavljeno:

Hrvatski mediji su napravili veoma interesantnu priču sa Matijom Dvornekovićem, fudbalerom Gorice, koja danas igra utakmicu Kupa Hrvatske sa Hajdukom iz Splita.

Sa osmesima na licima Goričani dolaze na trening, a među njima je i Dvorneković (30). Domaći dečko, srce turopoljskog tima, koji je sa ovim klubom prošao sve. Od Treće, Druge pa sada i Prve hrvatske fudbalske lige.

- Dodatno sam povezan s klubom. Tu sam od malih nogu, domaći dečko, domaći grad. Tu je drukčiji naboj. To je i razlog mojih prezentacija na terenu - kaže Matija koji se pre povratka u Goricu 2018. godine naigrao po evropskim ligama.

- Bio sam u Rusiji, to je bilo moje prvo inozemno iskustvo (op.a. Novgorod, Volga, Torpedo). Tamo sam bio tri i pol godine. Nakon toga u Albaniji i na Islandu. Ruska liga bila je najjača i najintenzivnija. Što se tiče kvalitete života, supruga i ja najviše smo bili zadovoljni s Albanijom. Nisu opterećeni nekim stvarima kojima smo mi sada. Potpuno su opušteni. Imao sam stan u jednom kvartu gdje su u nizu brijačnica, pekarnica, mesnica, postolar... Kad bih izišao iz zgrade, trebalo mi je pola sata da dođem do kraja ulice jer svatko izađe iz radnje, porazgovara s tobom. Toga kod nas više nema - istakao je za Večernji list.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.