TUMBAKOVIĆ O VAR-U: Prvo sam mislio o tradiciji, ali...
Ljubiša Tumbaković, Foto: Starsport©

i selektor rekao šta misli

TUMBAKOVIĆ O VAR-U: Prvo sam mislio o tradiciji, ali...

Fudbalski savez Srbije je doneo formalnu odluku o uvođenju VAR tehnologije u Superligi

Objavljeno: 20:56h

Selektor nacionalnog tima Ljubiša Tumbaković podržao je uvođenje VAR sistema u Superligu.

- Pozdravljam ideju i voleo bih da se što pre uvede u srpski fudbal. Treba da pratimo pozitivne trendove u organizaciji fudbalske utakmice - istakao je Tumbaković.

On je naveo da je na početku bio protiv VAR-a, ali da je promenio mišljenje.

- Na početku sam mislio da odudara od fudbalske tradicije, ali sada mislim da treba definitivno da insistiramo na tome da se uvede VAR. Tako će i publika biti zadovoljnija - kazao je Tumbaković.

Fudbalski savez Srbije je doneo formalnu odluku o uvođenju VAR tehnologije u Superligi.

Šta je o istoj temi rekao i Aleksandar Kolarov, pogledajte ovde.

Selektor je pričao i o predstojećim duelima.

- Matematički još postojimo. Realno, imamo minimalne šanse. Trudićemo se da postignemo što bolji rezultat, a u isto vreme ostavimo što bolji utisak. Do baraža želimo da napravimo dodatnu selekciju igrača, ali i rezultat. Kada igram, hoću da pobedim, napravim dobar rezultat- rekao je Ljubiša Tumbaković na konferenciji za novinare u Staroj Pazovi. Pravimo atmosferu koja treba da bude deo krajnjeg uspeha, odnosno ostvarivanja cilja. Trudićemo se da unapredimo neke stvari, podignemo na viši nivo i približemo se igračima i oni nama. Sedam dana je bilo veoma malo da bismo se bolje upoznali. Sada ulazimo u drugi projekat.

Ponovo je istakao da će isprobati neka nova imena.

- Imamo prostor da u oktobarskom i novembarskom okupljanju probamo neke igrače, vidimo koliko mogu da nam pomognu. Sticaj okolnosti iz utakmica koje smo igrali u septembru, pomogao nam je da dođemo u ovakvu situaciju, da se ovako ponašamo. Kada kažeš pola godine, pomisliš da je sasvim dovoljno vremena, a kada uđeš u realnost kažeš da je malo. Ima vremena i prostora - rekao je Ljubiša Tumbaković.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.