ESPRESO ANALIZA: Nema prijem, samo pada, neefikasan je - šta ćete sad da zamerate Umaru Sadiku?
Foto: Starsport©

Naša zapažanja

ESPRESO ANALIZA: Nema prijem, samo pada, neefikasan je - šta ćete sad da zamerate Umaru Sadiku?

Ovako je naš novinar video igru pojedinaca u timu iz Humske 1

Objavljeno: 20:18h
Aleksa Radosavljević

Kakva sezona za Partizan. Ni najveći optimisti među Grobarima nisu se posle prošle katastrofalne godine nadali da će Savo Milošević povaditi kestenje iz vatre koje je tu ostavio Zoran Mirković i od raspuštene bande napraviti ekipu zrelu za velika dela.

Ova grupa fudbalera, pobedom nad Astanom u Kazahstanu od 2:1, osvojivši već 4. bod u grupnoj fazi UEFA LIge Evrope iz dva odigrana meča, napravila je veliki korak ka evropskom proleću.

Ovako je naš novinar video igru pojedinaca u crno-beloj ekipi: Vladimir Stojković

U prvom poluvremenu je mogao slobodno da razapne šator ispred gola, da pristavi rešo i skuva kaficu. Do sredine drugog, nije mu upućen nijedan šut u okvir gola, a taj prvi je lepo izboksovao. Međutim, u 85. minutu javila se njegova stara boljka, loše reakcije kod šuteva iz daljine, kada mu je Islanđanin Sigurjonsen dao golčinu sa preko 30 metara. Nismo videli da li je lopta nekog dirala na putu ka mreži tom prilikom, ali morao je mnogo bolje da reaguje legendarni golman srpskog nacionalnog tima.

Imao je bolja izdanja
Imao je bolja izdanja foto: Starsport©

Nemanja Miletić

Veoma loše i nesigurno ušao u utakmicu. Već u prvih deset minuta su mu nekoliko puta igrači Astane napravili ozbiljne probleme. Za sve to iskupio se kada je lepo skočio posle kornera Bibrasa Natha, zasmetao Eriću na golu domaćina, što je prethodilo vodećem golu. Od tada, konsolidovao se, ali ponavljamo, prethodnih par nedelja nije to onaj Nema Miletić sa kraja prošle i početka ove sezone. Jedini gol Astane pao je upravo po strani koju on brani. Bojan Ostojić

Srećom po desnog beka, sve što je pored njega prošlo, Ostojić je zaustavio, presekao, ispucao, pa je bio oslonac crno-belih u odbrani. Učestvovao je u golu Umara Sadika, pošto je zahvatio loptu glavom vrativši je u kazneni prostor posle jednog kornera. Posle toga, nije se uljuljkao, već nastavio da igra još jače. Do kraja meča, samo je popravio utisak, pa da je Espreso.co.rs portal koji daje igračima ocene, što hvala bogu nije, njemu bi dao najvišu moguću.

Odlični Bojan Ostojić
Odlični Bojan Ostojić foto: Starsport©

Strahinja Pavlović

Imao je na samom početku meča nekoliko karakterističnih "kjelinijevskih" istrčavanja, uspešno izvedenih. Imao je manje posla od Ostojića, ali je sve uradio kako treba. Slobodan Urošević

Prvi šut ka golu Astane koji je Partizan uputio bio je njegovo delo. Preko njegove strane terena, leve, domaćin nije napravio nijednu ozbiljnu akciju. Siguran na lopti, uključivao se u napade, sve je odradio gotovo savršeno. Možda jeste imao jednu grešku sredinom drugog poluvremena, ali apsolutno nema šta da mu se zameri.

Ponovo dobra partija Uroševića
Ponovo dobra partija Uroševića foto: Starsport©

Saša Zdjelar

Sam rezultat govori da je on svoj deo posla odradio i više nego dobro, osim što je u uvodnim minutima imao par netačnih dodavanja, a jednom su igrači Astane napravili problem crno-belima jer su mu probacili loptu kroz noge, ali su štoperi to pokrili. Bibras Natho

Njegov je bio centaršut iz kornera koji je prethodio vodećem golu Partizana. Uticaj izraelskog reprezentativca ide mnogo dalje od samih dodavanja i poteza na terenu, bukvalno je sve vreme raspoređivao saigrače, objašnjavao im gde greše, kritikovao kad treba, hvalio kad treba... Doduše, imao je nekoliko netačnih dodavanja, ali je i asistirao za drugi Sadikov gol.

Bibras Natho
Bibras Natho foto: Starsport©

Zoran Tošić

Bledo izdanje u prvom poluvremenu, u drugom je imao veliku priliku kada mu je asistirao Sadik, ali je u situaciji 1 na 1 sa Erićem "pucao" direktno u golmana. U 61. minutu je asistirao Sadiku za gol, ali je on poništen zbog ofsajda. Zamenio ga je Lazar Marković.

Takuma Asano

U prvom poluvremenu kao da nije došao na utakmicu, sve do same završnice, kada mu se voljni momenat popravio, ali ništa nije uspeo da napravi. Tako je nastavio i u drugih 45 minuta, pa je umesto njega u igru ušao Rajko Brežančić da odigra poslednjih 15-ak minuta. Sejduba Suma

Ne mnogo dobrih njegovih poteza. Grešio je u dodavanju, ali i u završnici, posebno u nekim situacijama kada je mogao da napravi problem Kazahstancima. Vidi se da je i dalje rovit od blaže povrede, pa ga je u 66. minutu zamenio Aleksandar Ščekić.

foto: Starsport©

Umar Sadik

Odlično ušao u meč, osvojio je nekoliko važnih vazdušnih duela pomoću kojih su crno-beli promenili težište igre, prebacili ga ispred gola Astane, što se umnogome isplatilo. Posle kornera u 27. minutu, najbolje se snašao u kaznenom prostoru i postigao gol, možda i najvažniji u svojoj karijeri. Imao je odlične poteze i u drugom delu, posebno onaj kada je sa šansom spojio Zorana Tošića, ali ovaj nije uspeo da bude precizan. Sve to mu se vratilo u 73. minutu, kada mu je asistirao Bibras Natho, ovaj je izbacio Rukavinu kao iz voza, i dao drugi gol. Šta će sada da mu zameraju oni dežurni kritičari koji tvrde da "ne zna da trči", "samo pada", "nema prijem", "neefikasan je", "neće moći on da gura Partizan do evropskog proleća" itd... Samo ćemo napisati - Ume Sadik!!!

foto: Starsport©

Izmene:

Aleksandar Ščekić (umesto Sume)

Kod počasnog gola Astane, morao je bolje da uđe u blok, pa je ostavio golmana na cedilu. Doduše, nije dovoljno igrao da bismo imali neki sud prema njegovoj partiji. Lazar Marković (umesto Tošića) Prekratko na terenu da bismo komentarisali. Rajko Brežančić (umesto Asana) Prekratko na terenu da bismo komentarisali.

BONUS VIDEO:

(Aleksa Radosavljević)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.