TOŠIĆ DAO SVOJ PRVI GOL U DERBIJU: Bio sam opterećen time! Nismo kalkulisali, nama je pobeda bila imperativ!
Zoran Tošić je postigao prvi gol u derbijima, Foto: Starsport©

Dočekao je

TOŠIĆ DAO SVOJ PRVI GOL U DERBIJU: Bio sam opterećen time! Nismo kalkulisali, nama je pobeda bila imperativ!

Strelac drugog gola za crveno-bele kaže da će sada Superliga biti interesantnija

Objavljeno:
Aleksa Radosavljević

Zoran Tošić pečatirao je pobedu Partizana nad Crvenom zvezdom u 161. Večitom derbiju svojim pogotkom u samom finišu.

Interesantno, jedan od najiskusnijih u timu crno-belih, koji je za ovaj klub nastupao u dva navrata, postigao je tek svoj prvi gol u karijeri u derbijima protiv najvećeg rivala.

- Da, da. Prvi gol u derbiju. Iskreno da vam kažem bio sam malo opterećen time, jer me svi pitaju kad će gol u derbiju - rekao je Tošić.

On nije imao isplaniranu proslavu.

- Nisam planirao. Posle Suminog gola, ostalo je još nekoliko minuta do kraja. Svi smo bili fokusirani da do kraja izguramo kako treba i završimo utakmicu u našu korist. Rajku je ovo prva asistencija, ispraćena s moje strane - dodao je Tošić.

Partizan je prikazao bolju igru na ovom meču i bio bolji rival, pa su kao nagrada stigla i dva gola za pobedu u samom finišu.

- Mi smo od prvog momenta pokazali da želimo da pobedimo i da je pobeda. Da nam je pobeda imperativ s obzirom da smo u bodovnom zaostatku za Zvezdom, pa nismo imali puno kalkulacija i izbora. Od prvog momenta smo napali i stvarali šanse.

Tošić smatra da je pobeda Partizana zaslužena
Tošić smatra da je pobeda Partizana zasluženafoto: Starsport©

- Partizan igra na gol više i mislim da ništa nije slučajno. Mislim da se vidi naporan rad i zamisli trenera - dodao je Tošić.

On kaže da su dobro prostudirali igru protivnika.

- Više smo se koncentrisali na nas. Znali smo da igra dobro defanzivno, da se dobro brani. Mi našeg glavnog rivala gledamo kad god imamo prililiku i u evropskim takmičenjima. Videli smo kako oni dolaze do rezultata i bili smo svesni da će oni verovatno na taj način i nas da savladaju. Sprečili smo neke njihove veće prilike, a mislim da smo mi pored golova imali još neku šansu - zaključio je Tošić.

Tošiću je drago što se vratila neizvesnost u šampionsku trku
Tošiću je drago što se vratila neizvesnost u šampionsku trkufoto: Starsport©

Ovim trijumfom na neki način se opet vratila neizvesnost u borbi za šampionsku titulu, pošto crveno-beli sada su samo na bod zaostatka za večitim rivalom.

- Mislim da je u interesu svih, i Crvene zvezde i nas, da budemo na što većem nivou, da to bude interesantno, da bismo igrali bolje i jedni i drugi. Videli ste prošle godine kada je sve bilo rešeno veoma rano, pa su oni bili opušteni i tako su prišli finalu Kupa. Verujem da je za sve bolje da prvenstvo bude interesantnije - kazao je strelac gola za crno-bele.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.