ESPRESO ANALIZA: Savove magične izmene! Suma preskup - kažete? Milojević nikako da se opameti!
Espreso analiza, Foto: Starsport©

NAŠE VIĐENJE UTAKMICE

ESPRESO ANALIZA: Savove magične izmene! Suma preskup - kažete? Milojević nikako da se opameti!

Bili smo na Stadionu Partizana, a ovo su zapažanja našeg specijalnog reportera

Objavljeno: 20:59h
Aleksa Radosavljević

Još jedan, Večiti derbi je iza nas.

Na 161. svetkovini srpskog fudbala posmatrači sa strane nisu imali bogzna šta da vide, ali ako ste navijač Crvene zvezde ili Partizana, sigurni smo da vam nije bilo dosadno.

Pregršt duela, malo šansi, puno prekida, obeležilo je i ovaj susret večitih rivala, ali obeležilo ga je još nekoliko stvari.

Ultradefanzivna Zvezda sa tri štopera, fantastični gol Sejdube Sume, neprimetni Takuma Asano na levom krilu, Marko Marin koji i dalje nije odigrao nijedan dobar derbi, ali je glavni utisak to da Vladan Milojević zaista ima problem da slavi protiv najljućeg rivala i prvog komšije. Podsetimo, uradio je to samo dva puta do sada iz osam pokušaja.

foto: AP

Sa druge strane, sve pohvale za Sava Miloševića koji je slavio u dva Derbija od tri koja je do sada odigrao. I to na kakav način, pošto je direktno uticao na promenu rezultata. Sva tri igrača koja je uveo sa klupe učestvovala su kod oba gola - Suma i Tošić strelci, Rajko Brežančić asistent.

Ovo su zapažanja našeg specijalnog reportera o pojedinačnom učinku svih igrača oba tima:

PARTIZAN

Vladimir Stojković

Sve što je bilo do njega, on je uradio. Primio je gol sredinom drugog poluvremena, ali je tom prilikom fauliran.

Nemanja Miletić

Malo sigurniji nego protiv AZ, ali nije to onaj Miletić od pre dve, tri nedelje. Međutim, njegov tim nije primio nijedan gol, pa stoga nema šta da mu se zameri, osim možda par loših centaršuteva.

foto: Starsport©

Bojan Ostojić

Nekoliko sasvim solidnih intervencija na samom početku utakmice. U 38. minutu, posle jedne od niza sasvim solidnih intervencija, dobio je nezgodan udarac u butinu (imao je problem sa primicačem proteklih sedmica), ali je stegao zube i nastavio. Kako je igrao u prvom, tako je nastavio i u drugom delu igre.

Strahinja Pavlović

Poput Ostojića, solidno odreagovao u ranoj fazi meča u nekoliko poluopasnih situacija, a i do kraja je zadržao koncentraciju na jako visokom nivou.

Slobodan Urošević

Katastrofalna reakcija u 13. minutu kada ga je Marin izbacio kao iz voza, ali je, na njegovu sreću, štoperski tandem dobro ispratio situaciju i izbacio loptu u korner. U nastavku meča je radio ono što se od njega i očekuje i pokazao da je njegov ostanak u klubu pun pogodak za Partizan.

Saša Zdjelar

Imao je najteži posao, veliki broj duela sa Marinom, a to je uradio na idealan način, praktično ga spakovavši u džep. Nemački internacionalac se doslovno nije video u većem delu utakmice.

foto: Starsport©

Aleksandar Šćekić

Ušao u problem u ranoj fazi meča, jer je dobio žuti karton, pa je morao da se pazi. Poprilično nesiguran na lopti kada treba da je doda unapred, što je demonstrirao nekoliko puta tokom meča. Njegov odbrambeni doprinos i snaga koju unosi u svaki duel nisu sporni.

Filip Stevanović

U 23. minutu opet je dokazao da pored sjajne desne noge, ima i odličnu levu, ali je njegov šut završio pravo u Borjanovom naručju. Uprkos godinama, demonstrirao je i finu dozu fudbalskog bezobrazluka kada je sredinom prvog poluvremena magičnim driblingom stvorio sebi prostor za šut, opet levicom, koji je golman crveno-belih ipak uspeo da ukroti.

foto: Starsport©

Bibras Natho (do 77. minuta)

Od samog početka, sve akcije išle su preko njega. Već u prvih deset minuta demonstrirao je da će nastaviti gde je stao protiv AZ, a do polovine prvog poluvremena otvorio je nekoliko sjajnih polukontri svojim "loptama sa očima", o kojim smo vam već pisali. Gde je stao u prvom, nastavio je u drugom poluvremenu, maestralnim dodavanjem izbacio je Sadika u situaciju jedan na jedan sa Borjanom, ali je ovaj magičnom intervencijom sprečio pogodak.

Takuma Asano

Potpuno odsečen u prvom poluvremenu na krilu, ali je izlaskom Sadika u 64. minutu prekomandovan u špic. Odmah po promeni pozicije, brzinom je počeo da pravi probleme rivalu, ali nije uspeo da ostavi veći utisak, a treba napomenuti i da je učestvovao u akciji kod prvog gola.

Umar Sadik (do 64. minuta)

Agilan od početka, kao protiv AZ. Nekoliko puta je namučio Zvezdin defanzivni trio, koji je, velikim delom, upravo zbog njega tu i postavljen, iako Milojević obično igra sa dve štopera. Uspeo je u 25. minutu da šutne ka golu rivala, ali nije bio precizan. Ako to nije morao da pretvori u gol, ono početkom drugog poluvremena posle Nathovog dodavanja definitivno jeste, ali je on šutirao pravo u Borjana.

Izmene:

Sejduba Suma (od 64. minuta umesto Sadika)

Prvi put ove sezone igrao je levo, a ne iza napadača. Izlaskom Bibrasa Natha, vratio se na svoju prirodnu poziciju i krunisao to jednim od najlepših golova viđenih u Večitim derbijima proteklih godina. Zategao je sa 20 metara pravo u rašlje, Borjan ništa nije mogao da uradi. Da li vam je i dalje previše 1.700.000 evra datih za njega pre dve godine?

foto: Starsport©

Zoran Tošić (od 77. minuta umesto Natha)

Dokaz da Sava Miloševića zaista prati doza sportske sreće, pošto su sva tri igrača koja je uveo učestvovala kod oba gola. Tošić se sjajno snašao posle Brežančićevog dodavanja i smestio loptu u mrežu sa par metara.

Rajko Brežančić (zamenio Uroševića krajem utakmice)

Samo par minuta pošto je ušao u igru, Brežančić je fantastično asistirao za Tošića, koji je postigao drugi gol i obezbedio trijumf crno-belima u nadoknadi vremena.

CRVENA ZVEZDA

Milan Borjan

Pokazao da je na pravi način ušao u meč jednim sigurnim istrčavanjem u 11. minutu ispred Umara Sadika. Kao i uvek, imao je probleme sa ispucavanjem lopte. Početkom drugog poluvremena spasio je svoj tim pošto je odbranio stopostotnu šansu, opet Sadiku, u situaciji jedan na jedan.

foto: Starsport©

Marko Gobeljić

Dobro čuvao Asana dok je bio na njegovoj strani, ali u napadu nije uradio ništa, kao uostalom, ni veći deo njegovog tima. S obzirom da je igrao na poziciji krilnog beka, morao je daleko više da se angažuje u ofanzivi.

Radovan Pankov

S obzirom na to da Zvezda nijednom nije igrala sa tri štopera otkako je on došao, snašao se sasvim solidno. Igrao je na desnoj strani trija, a pošto je Takuma Asano bio nevidljiv, njegov posao je odrađen više nego korektno. Pankov je na ovom meču podsetio i na to da nije klasičan štoper, jer poseduje zaista istančanu tehniku u igri sa loptom po zemlji, pa ju je neretko iznosio na protivničku polovinu.

foto: Starsport©

Miloš Degenek

Odlično se borio sa Sadikom, komandovao odbranom. Drugi Partizanov gol pao je tek kada je on izašao, a kod prvog ni on, ni saigrači nisu dobro pokrili Sejdubu Sumu pustivši ga da šutira nesmetano sa 20 metara.

Nemanja Milunović

Najmanje siguran od trojice štopera. Nekim nesigurnim dodavanjima poklonio je loptu igračima večitog rivala u veoma opasnoj zoni, pa su saigrači morali da pokrivaju rupe nastale u tom slučaju. Morao je bolje i kod prvog i kod drugog gola.

Žander Santana

Njegova lošija strana, igra u defanzivi, došla je do izražaja na ovoj utakmici, jer su u crno-beli pravili svakojake probleme, posebno jer je po njegovoj strani "operisao" raspoloženi Filip Stevanović.

foto: Starsport©

Dušan Jovančić Već nekoliko nedelja, nije onaj igrač iz prošle sezone. Trudio se, trčao, presekao je nekoliko opasnih napada crno-belih, ali nije to onaj igrač kome daš loptu i siguran si da je neće izgubiti, na kakvog su navijači Zvezde navikli. Pitanje je da li je pravo rešenje staviti njega i Vulića zajedno.

Miloš Vulić Imao je dobru situaciju u 44. minutu, posle akcije sa Jovančićem i Marinom da sa 20 metara uputi šut, a znamo da je njegov posebno opasan, ka golu Stojkovića. Učinio je to dosta neprecizno, iako je imao prostora. Dobio je i crveni karton u sudijskoj nadoknadi, pa je tako dodatno pokvario utisak. Ponavljamo, deluje kao da Vulić i Jovančić nisu baš kompatibilni, posebno za ovako velike utakmice.

foto: Starsport©

Marko Marin Ono što je Natho za Partizan, Marin je za Zvezdu, ali na ovom meču je njegova kreacija, osim u uvodnim minutima, izostala. U 13. minutu je izigrao Uroševića sjajnim lažnjakom, ali je njegov šut završio u korneru pored Stojkovićevog gola. Zdjelar, ali i ostali defanzivci Partizana spakovali su ga u džep, pa je ovo bio još jedan u nizu njegovih slabo odigranih derbija.

Raživ van la Para (do 55. minuta) Nevidljiv u prvom poluvremenu, pa je umesto njega u 55. minutu ušao Aleksa Vukanović.

Ričmond Boaći Trudio se, nije da nije, bio je tu kada god je trebalo pritisnuti štopere i golmana, ali osim toga, njegov napadački učinak shodan renomeu je izostao.

Izmene:

Aleksa Vukanović (od 55. minuta umesto Van la Pare) Nije pokazao ništa.

Milan Pavkov (od 72. minuta umesto Boaćija) Nije uradio ništa.

foto: Starsport©

Veljko Simić (ušao umesto Degeneka pred kraj) Nije proveo na terenu dovoljno vremena za sud o njegovoj igri.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.