ESPRESO NA KULTNOM MESTU ZA SVAKOG ZVEZDAŠA U MINHENU: Tu je Pančev klizao, a Savićević sprintom ponizio Bajern!
Olimpijski stadion u Minhenu na kome je Zvezda prethodno pobedila Bajern, Foto: Espreso

Ovako danas izgleda

ESPRESO NA KULTNOM MESTU ZA SVAKOG ZVEZDAŠA U MINHENU: Tu je Pančev klizao, a Savićević sprintom ponizio Bajern!

Posetili smo čuveni Olimpijski stadion na kome je 10. aprila 1991. godine odigrana prva utakmica polufinala Kupa evropskih šampiona

Objavljeno: 15:28h
Nikola Husein

Crvena zvezda gostuje Bajernu iz Minhena u sredu od 21 čas u 1. kolu Lige šampiona.

Posle 28 i po godina srpski klub ponovo gostuje slavnom bavarskom klubu, samo je mesto odigravanja utakmice promenjeno. Sada se meč igra na velelepnoj "Alijanc areni".

Ipak, svakom navijaču crveno-belih je u najlepšem sećanju i najlepše emocije budi onaj drugi stadion - Olimpijski, u istom tom gradu, gde je njihov voljeni klub izvojevao verovatno i najvažniju pobedu u onom čuvenom pohodu na Kup evropskih šampiona 1991. godine.

U kladionici MOZZART imate mnogo zanimljivih kvota povodom učešća Zvezde u Ligi šampiona, a na primer, kvota da će šampion Srbije biti treći u grupi i nastaviti takmičenje u Ligi Evrope je 3,00. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za učešće Zvezde u Ligi šampiona.

Bilo je to 10. aprila 1991. godine kada se na Olimpijskom stadionu u Minhenu odigrao prvi susret polufinala Kupa evropskih šampiona, u kome je autsajder iz Beograda nadigrao i pobedio favorizovanog nemačkog šampiona 2:1, što je bila odskočna daska za dalji plasman u finale i potom osvajanje najvaćeg trofeja u istoriji srpskog fudbala.

I eto, danas, po lepom i sunčanom vremenu u Minhenu, Espreso je posetio to, pa na neki način kultno mesto za svakog navijača Zvezde - Olimpijski stadion.

Olimpijski stadion u Minhenu
Olimpijski stadion u Minhenufoto: Espreso

On se nalazi u okviru kompleksa izgrađenog za Olimpijske igre 1972. godine, a li na njemu se danas ne igraju fudbalske utakmice, već za brojne druge manifestacije, kao i za utakmice ragbija.

Ali to što se na njemu danas ne igra fudbal, ne znači da ja zapušten, već je sređen maksimalno, sam teren deluje kao da će svakog trenutka na njega istrčati igrači Bajerna i Crvene zvezde.

Međutim, tribine i drugi delovi stadiona i dalje odišu prošlošću, i iskreno podsećaju pomalo i na tu čuvenu 1991. godinu, a sve budi nostalgiju u svakom posetiocu.

Na momente ako zatvorite oči ili pustite mašti na volju kao da možete da viditi onaj klizeći Pančeva kojim je doneo izjednačenje, ili onaj sada već legendarni sprint Dejana Savićevića kada je isponižavao Bajernovu odbranu za totalni preokret i pobedu.

1 / 10 Foto: Espreso

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.