RUSKI FUDBALERI HULIGANI IZAŠLI IZ ZATVORA: Grof Božović želi odmah da dovede jednog, a Zenit se ne odriče drugog!
Pavel Mamaev je napustio zatvor zajedno sa Aleksandrom Kokorinom, Foto: EPA/Maxim Shipenkov

Igrali su u zatvoru

RUSKI FUDBALERI HULIGANI IZAŠLI IZ ZATVORA: Grof Božović želi odmah da dovede jednog, a Zenit se ne odriče drugog!

Posle skraćenja zatvorske kazne na koju su osuđeni, njih dvojica mogu da se vrate fudbalu

Objavljeno:

Ruski fudbaleri Pavel Mamaev i Aleksandar Kokorin pušteni su u utorak na slobodu posle 11 meseci zatvora zbog fizičkog napada na državnog službenika Denisa Paka, prenose ruski mediji. Zatvor u Aleksejevki, ispred kojeg je bio prisutan veliki broj pripadnika medija, napustio je i Kokorinov brat Kiril nakon što je Okružni sud dao dozvolu za uslovnu slobodu, navodi lokalni "Sport Ekspres".

Aleksandar Kokorin kada je bio doveden u zatvor
Aleksandar Kokorin kada je bio doveden u zatvorfoto: EPA/Maxim Shipenkov

Oni su početkom maja osuđeni jer su pretukli Paka, Kokorin na godinu i po dana, a Mamaev na godinu i pet meseci, pre nego što je sud 6. septembra podneo zahtev za uslovnu slobodnu. Oni mogu da nastave fudbalsku karijeru i očekuje se da Kokorin potpiše novi ugovor sa Zenitom iz Sankt Peterburga, što je između ostalog poručio i ruski klub u saopštenju tokom dana, gde je potvrdio da se napadač vraća treninzima.

- Odslužio je kaznu za dela koja je činio i pušten je na uslovnu slobodu sa pozitivnim ocenama. Zenit je spreman da ponudi Aleksandru Kokorinu šansu da se vrati u fudbal i da igra na profesionalnom nivou za prvi tim. Da li će u tome uspeti, pokazaće vreme, kao i njegovo fizičko i psihičko stanje. Nadamo se da će se brzo vratiti u formu, a detalji ugovora će biti naknadno objavljeni. Tokom suđenja naš trener, Sergej Semak je podržavao Sašu i njegovu porodicu, i zajedno sa njim verujemo da je zaslužio drugu šansu - saošteno je iz Zenita.

Grof Božović želi da dovede Mamaeva u svoju ekipu
Grof Božović želi da dovede Mamaeva u svoju ekipufoto: Dado Đilas

Sa druge strane, Mamaeva čeka raskid saradnje sa Krasnodarom, ali je interesovanje za transfer već pokazao trener Krila Sovjetova i bivši Crvene zvezde Miodrag Božović. Osuđeni su za huliganstvo i nasilje jer su 8. oktobra prošle godine pretukli ruskog političara Paka i njegovog prijatelja Sergeja Gaisina u jednom lokalu u Moskvi.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs / Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.