BAJERN PREDSTAVIO ZVEZDU: Ono što su napisali učiniće sve Delije ponosnim, a razbesneti Grobare!
Fudbaleri Crvene zvezde, Foto: Starsport©

DOBRO IH PAMTE

BAJERN PREDSTAVIO ZVEZDU: Ono što su napisali učiniće sve Delije ponosnim, a razbesneti Grobare!

Tema je bila i poslednja utakmica Linglong Superlige u kojoj su se sastali Crvena zvezda i Inđija

Objavljeno:

Crvena zvezda prvi meč u ovogodišnjoj Ligi šampiona igra protiv Bajerna u Minhenu.

Duel je na programu u sredu u 21 cas, a Bavarci su rešili da na zvaničnom sajtu predstave prvog rivala u elitnom takmičenju. Jedan deo će posebno da se svidi navijačima crveno-belih.

- Rekorder po broju titula, rekorder po broju osvojenih Kupova, osvajač Kupa šampiona - Crvena zvezda Beograd je od svog osnivanja 1945. godine postao najuspešniji srpski klub, kako na domaćem, tako i na internacionalnom nivou. Od 1946. godine, Fudbalski klub Crvena zvezda, kako se klub zvanično zove na maternjem jeziku, uvek je igrao u najvišem rangu takmičenja i sa 30 titula šampiona, 24 osvojenih Kupova nesporni je broj 1 ispred svog velikog rivala Partizana iz Beograda (27/16). Najveći uspeh do sada bilo je osvajanje Kupa evropskih šampiona 1991. godine. Na putu do titule Istočni Evropljani su se sreli sa Bajernom u polufinalu. Posle pobede od 2:1 u Minhenu, Beograđani su u revanšu izborili plasman u finale, remijem rezultatom 2:2 - navedeno je na sajtu nemačkog šampiona.

Dodato je i da su "zbog političke istorije, Beograđani su između 1945. i 1991. nastupali u Prvoj jugoslovenskoj ligi, a potom do sezone i raspada Državne zajednice Srbije i Crne Gore u Prvoj diviziji SR Jugoslavije. Od 2007. godine, Crvena zvezda sada nastupa u Superligi Srbije", predstavljen je stadion "Rajko Mitić" i objašnjeno je zbog čega taj objekat navijači zovu "Marakana". U aktuelnom sastavu, posebno je izdvojen kapiten Marko Marin, koji je nosio dres Verdera i nastupao za reprezentaciju Nemačke, i trener Vladan Milojević za koga se ističe da forsira formaciju 4-2-3-1.

Tema je bila i poslednja utakmica Linglong Superlige u kojoj su se sastali Crvena zvezda i Inđija, ali nisu posebnu pažnju privukli kontroverzni penali dosuđeni za crveno-bele već je samo rečeno da je beogradski tim pobedio i da je strelac oba gola bio Milan Pavkov.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.