KIKS BAJERNA PRED ZVEZDU: Grujić strelac, Ajntraht ne može bez Kostića - Dortmund uništio Leverkuzen!
Marko Grujić nije pomogao da Herta ne izgubi, Foto: EPA

4.KOLO BUNDESLIGE

KIKS BAJERNA PRED ZVEZDU: Grujić strelac, Ajntraht ne može bez Kostića - Dortmund uništio Leverkuzen!

Odigrano je šest utakmica 4. kola nemačke Budeslige.

Objavljeno:

Fudbaleri Lajpciga i Bajerna igrali su nerešeno 1:1 u derbiju četvrtog kola Bundeslige i ujedno poslednjoj utakmici subotnjeg programa.

Oba gola pred oko 40.000 navijača na „Red Bul areni“ postignuta su u prvom poluvemenu. Bajern je poveo u trećem minutu preko Roberta Levandovskog, a izjednačenje ‚Bikovima‘ je u nadoknadi vremena doneo Emil Forsberg iz penala.

Dortmund je razmontirao Bajer Leverkuzen - 4:0.

U komšijskom okršaju dominirali su domaćini koji su slavili sa čak 4:0. Golgetersku seriju nastavio je Pako Alkaser, Marko Rojs je postigao dva gola, a u strelce se upisao i Gerero. Obe ekipe očekuju ispiti u prvom kolu Lige šampiona, Dortmund dočekuje Barselonu u utorak, a Leverkuzen Lokomotivu iz Moskve u sredu.

Marko Grujić je izjednačio u Majncu u 83. minutu, prethodno je domaćin vodio golom Šveđanina Kvajsona, ali je Majnc samo pet minuta posle gola srpskog internacionalca ponovo došao do prednosti i pobede.

U timu Ajntrahta nije bilo srpskih reprezentativaca Kostića i Gaćinovića, koje je trener Adi Hiter, naverovatnije, čuvao za okršaj sa Arsenalom u Ligi Evrope, pa je tim iz grada na Majni poražen u Augzburgu. Rihter i Niderlehner su do poluvremena doneli dva gola prednosti domaćinu, a Portugalac Pasijensija uspeo je samo da ublaži poraz, golom u 73. minutu. Dejan Joveljić je bio na klupi gostiju.

Gol Alasane Plee, u ranoj fazi meča u Kelnu, bio je dovoljan Menhengadbahu da pobede domaće “jarčeve“, dok je Verder slavio u Berlinu protiv novajlije Uniona. Domaći, za koje je igrao Neven Subotić, ali je isključen u finišu meča, poveli su sa bele tačke, iz penala su gosti izjednačili, a još jedan jedanaesterac dosuđen je za Verder u 55. minutu. Udarac Klasena odbranio je golman Union Berlina, ali je loptu izbacio u korner, posle koga je Fulkrug postigao gol za pobedu gostiju.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

4.KOLO BUNDESLIGE

Dortmund – Leverkuzen 4:0(1:0) Alkaser 28′, Rojs 51′, 90′, Gerero 83′

Majnc – Herta 2:1(1:0) Kvajson 40′, Sent Džast 88′ – Grujić 83′

Augzburg – Ajntraht 2:1(2:0) Rihter 35′, Niderlehner 43′ – Pasijensija 73′

Union Berlin – Verder 1:2(1:1) Anderson 14′(p) – Klasen 5′(p), Fulkrug 55′

Keln – Menhengladbah 0:1(0:1) Plea 14′

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.