ZVEZDA MEĐU ODABRANIM DRUŠTVOM: Podatak za ponos svih navijača pred početak Lige šampiona!
Foto: Starsport©

elita

ZVEZDA MEĐU ODABRANIM DRUŠTVOM: Podatak za ponos svih navijača pred početak Lige šampiona!

Šampion Srbije preko zvaničnog sajta svakodnevno ukazuje na razne statističke podatke o učešću kluba iz Ljutice Bogdana u evropskim takmičenjima

Objavljeno:

Crvena zvezda u sredu, 18. septembra od 21 sat u Minhenu protiv Bajerna započinje novu misiju u Ligi šampiona.

Šampion Srbije preko zvaničnog sajta svakodnevno ukazuje na razne statističke podatke o učešću kluba iz Ljutice Bogdana u evropskim takmičenjima.

Crveno-beli su se ovoga puta pohvalili da su jedan od najtrofejnijih klubova učesnika oovogodišnje Lige šampiona.

– Od osnivanja, Crvena zvezda je čak 30 puta završavala sezonu na prvom mestu i osvajala nacionalno prvenstvo, a 24 puta osvojila je titulu nacionalog kupa. Osvajanjem najprestižnijeg trofeja u evropskom klupskom takmičenju, uz uspehe na nacionalnom nivou, Crvena zvezda svrstala se u grupu najuspešnijih evropskih klubova ovog sporta.

Među učesnicima grupne faze Lige šampiona, od 32 ekipe, samo osam evropskih klubova može se pohvaliti da su uspešniji od našeg tima. Ispred Crvene zvezde nalaze se velikani kao što su Juventus, Real Madrid, Barselona, Olimpijakos, Bajern, Liverpul, Benfika i Ajaks. Najtrofejniji klub u ovogodišnjem izdanju Lige šampiona je Barselona sa 94 titule, dok Lajpcig ne poseduje nijedan trofej u svojim vitrinama.

Zvezda u Ligi šampiona
Zvezda u Ligi šampiona foto: AP, Ilustracija/Espreso.co.rs

Veličina Crvene zvezde ogleda se u činjenici da je iza sebe ostavila preko 20 evropskih klubova koji poseduju manje trofeja od nje. Naš klub nalazi se prema ovom kriterijumu ispred jednog od najmoćnijih timova i prvaka Francuske Pariz Sen Žermena sa 39 titula, kao i šampiona Engleske ekipe Mančester Sitija koji je do sada osvojio 21 trofej. Takođe, ekipe kao što su Ateltiko Madrid, Totenhem, Čelsi, Napoli, Inter, Zenit i Valensija imaju dosta manje osvojenih titula iako važe za velike evropske ekipe, stoji na sajtu Crvene zvezde.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.