DARKO LAZOVIĆ NAJAVIO POVRATAK U ZVEZDU: Marakana budi posebne emocije za mene – doneće nam sreću protiv Portugala!
Darko Lazović, Foto: Starsport©

ESPRESO INTERVJU

DARKO LAZOVIĆ NAJAVIO POVRATAK U ZVEZDU: Marakana budi posebne emocije za mene – doneće nam sreću protiv Portugala!

- Mnogo nam znači podrška publike, ali vratićemo njeno poverenje tek kada pokažemo pravu igru na terenu - istakao je bivši igrač crveno-belih

Objavljeno:

Nakon pet godina pauze Darko Lazović se u martu ove godine vratio u reprezentaciju Srbije. Bio je pravo osveženje u selekciji Mladena Krstajića i pokazao da je to jedan od retkih dobrih poteza bivšeg selektora Orlova.

Imao je solidnu rolu u prvom meču protiv Portugala, a sada pred revanš meč sa prvakom Evrope u Beogradu, novi fudbaler Verone se nada da ćemo uz pomoć publike uspeti da ostvarimo pozitivan rezultat i osvojimo tri boda.

Utakmica sa Portugalom je od velikog značaja za nastavak evropskih kvalifikacija, a duel na stadionu „Rajko Mitić“ biće poseban i po tome što će na klupi Orlova debitovati novi selektor Ljubiša Tumbaković.

- Prvi utisci su odlični, upoznali smo se selektorom i nadamo se da ćemo ispuniti očekivanja. Svesni smo da smo napravili veliki kiks protiv Ukrajine i sada nas očekuje teška utakmica. Portugal je prvak Evrope i osvajač Lige nacija, ali mislim da i mi imamo svoje adute. Pokazali smo u Portugalu da i oslabljeni možemo da im igramo sa njima, tako da uz pomoć publike mislim da možemo da ostvarimo dobar rezultat. Sigurno da ne zavisi sve od nas, jer igramo protiv možda i najbolje reprezentacije u Evropi, biće nam potrebno i malo sreće - rekao je Lazović.

Darko Lazović
Darko Lazović foto: Starsport©

Duel sa aktuelnim prvakom Evrope i prvim osvajačem Lige nacija u istoriji je na programu u subotu od 20.45 na Marakani, koja će prema procenama biti prilično ispunjena.

- Mnogo nam znači podrška publike, ali vratićemo poverenje publike tek kada mi pokažemo pravu igru na terenu. Moramo da izginemo za dres i reprezentaciju, i tako ćemo vratiti poverenje publike i kult reprezentacije.

Darko Lazović je proveo šest godina na Marakani, gde je branio boje Crvene zvezde, tako da povratak na naš najveći stadion za njega ima poseban značaj.

- Povratak na Marakanu uvek u meni budi lepe emocije, već protiv Litvanije iako su smo igrali pred praznim tribinama bilo mi je drago da istrčim na Marakanu. Proveo sam šest godina u Zvezdi i kakvih god stvari da je bilo ja pamtim samo lepe uspomene. Nadam se da će nam Marakana doneti sreću.

Darko Lazović sa saigračima iz reprezentacije
Darko Lazović sa saigračima iz reprezentacije foto: Starsport©

Sa velikom pažnjom je pratio Zvezdin put ka Ligi šampiona.

- Pratio sam sve utakmice Zvezde u kvalifikacijama i ovim putem im čestitam na ulasku u Ligu šampiona. Iz godine u godinu prave sjajne rezultate i ovo je prevelika stvar za srpski fudbal.

Tokom ovog prelaznog roka bilo je priča da će se Lazović vratiti u Zvezdu, ali se taj transfer na veliku žalost svih Delija nije dogodio. Umesto Beograda i Crvene zvezde, Lazović je izabrao Veronu, gde igra zajedno sa kolegom iz reprezentacije Borisom Radunovićem.

- Ja sam u startu rekao da nemam plan da se vraćam u Srbiju. Mislim da još mogu da igram u inostranstvu, iako ne kažem da sada igram u boljem klubu nego što je Zvezda, ali generalno, zbog lige u kojoj sam, prioritet mi je bio da ostanem i igram Seriju A.

Koliko voli klub iz Ljutice Bogdana dokazao je nebrojeno puta, a najavio je u budućnosti da bi mogao da se vrati na Marakanu i ponovo obuče dres voljenog kluba.

- Zvezda je moj, koji mnogo volim i sigurno je da ću u budućnosti gledati da se vratim na Marakanu, ali ne želim da se vratim samo da bih se vratio, već bih želeo da se vratim i da mogu da pomognem klubu - zaključio je Darko Lazović.

BONUS VIDEO:

(Blažo Komnenić)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.