PREVAZIĐENO JE DA SMO EVROPSKI BRAZILCI: Debi Tumbakovića, povratak Luke i veliko psihološko opterećenje!
Foto: Espreso.co.rs

pred portugal

PREVAZIĐENO JE DA SMO EVROPSKI BRAZILCI: Debi Tumbakovića, povratak Luke i veliko psihološko opterećenje!

- Oni koji nisu bili sada su sa nama mogu da se prilagode - rekao je Tumbaković

Objavljeno:

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Ljubiša Tumbaković, pred utakmice protiv Portugalije i Luksemburga u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2020, izjavio je da njegov tim dobrim igrama i rezultatima želi da povrati veru i stari status.

- Veliko je psiholiško opterećenje, ali ako izgubimo od Portugalije nije smak sveta, hoću da se borimo. Ne bi bilo dobro da da ne uradimo sve da obradujem narod, jer igramo za državu i moramo da pokažemo prosionalnost i disciplinu. Prevaziđeno je da smo "Evropski Brazilci", već samo talentovana nacija koja mora mnogo da radi kako bi vratila taj status - rekao je Tumbaković na konferenciji za novinare u Staroj Pazovi.

Novi selektor Srbije je u među "Orlove" vratio Luku Milivojevića i Matiju Nastasića, koji su bili u sukobu sa prethodnikom Mladenom Krstajićem.

- Svako od nas kolega trenera donosi neke karakterike. Mislim da, pored svih elemenata, discipline, profesionalnosti, želje, htenja, potrebno je jedinstvo. Zato sam hteo da zovem najbolje igrače, ali i one koji će da čine pravi tim. Ekipu ne čini pojedinac, ako iskoči onda može da poremeti odnos i naruši rezultat. Oni koji nisu bili sada su sa nama mogu da se prilagode.

Tumbaković priznaje da nema psihološko opterećenje pred susret sa aktuelnim prvakom Evrope.

- Svesni smo kvaliteta Portugalije, ali smo svesni i našeg. Raduje me izjava, otresitost i odlučnost kapitena Kolarova da možemo ako verujemo.

Prema njegovim rečima pripremu utakmica puno je poremetila povreda Nemanje Maksimovića.

- I pre nego što sam preuzeo Srbiju jako sam cenio njega, zbog odnosa i prikazanog na terenu. Ipak, nadamo se da ćemo se prikazati u pravom svetlu - zaključio je on.

Iz FSS-a su poručili da je prodato već 20.000 ulaznica za duel sa Portugalijom u subotu i da očeluju pune tribine stadiona "Rajko Mitić". Tri dana kasnije Srbija gostuje Luksemburgu u nastavku borbe za EURO.

BONUS VIDEO:

(Mirjana Stepić)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.