NIŠTA OD ČUDA U NIŠU: Radnički je zelen za Floru iz Estonije! Senzacionalno ispao iz kvalifikacija!
Radnički iz Niša je eliminisan od estonske Flore, Foto: Starsport©

Kvalifikacije za Ligu Evrope

NIŠTA OD ČUDA U NIŠU: Radnički je zelen za Floru iz Estonije! Senzacionalno ispao iz kvalifikacija!

Srbija je ostala već u 1. kolu bez jednog kluba u evropskim kvalifikacijama

Objavljeno: 23:04h

Pravili su u Nišu "račun bez krčmara" i to im se obilo o glavu - Radnički je iznenađujuće eliminisan od estonske Flore u 1. kolu kvalifikacija za Ligu Evrope.

Očigledno su previše olako Nišlije pristupile dvomeču sa estonskim timom i već razmišljale o spektakularnim duelima sa Ajntrahtom iz Frankfurta u narednoj rundi, ali će nemački klub moći da gledaju samo na televiziji.

Radnički je odigrao 2:2 u revanšu protiv Flore
Radnički je odigrao 2:2 u revanšu protiv Florefoto: Starsport©

Flora je posle pobede u prvom meču 2:0, uspela da ostane i neporažena na "Čairu", pošto je u sudijskoj nadoknadi izborila 2:2, iako su domaćini dva puta vodili na ovom meču.

U ovom dvomeču ekipa Sime Krunića je potpuno nadigrana od strane estonske ekipe koja je pokazala da je trenutno i bolje uigrana, i u odličnoj formi i da će zasluženo ići na megdan prošlogodišnjem polufinalisti Lige Evrope.

Erik Jirka se nije pokazao kao pravo pojačanje za Nišlije
Erik Jirka se nije pokazao kao pravo pojačanje za Nišlijefoto: Starsport©

Posle ne toliko sadržajnog prvog poluvremena, u kome su se Nišlije mučile da stvore šansu kako bi došle do gola kojim bi krenuli u nadoknađivanje rezultata iz prvog meča, a u čemu nisu uspeli, pošto su mreže mirovale, druga polovina meča je donela daleko više uzbuđenja.

Krenuli su igrači u crvenim dresovima da stvaraju nešto više prilika, ali im je dugo bilo potrebno da postignu prvi pogodak.

Stefan Mihajlović je postigao vodeći gol za Radnički
Stefan Mihajlović je postigao vodeći gol za Radničkifoto: Starsport©

Učinio je to Stefan Mihajlović u 68. minutu i probudio publiku na tribinama, a saigračima doneo nadu da mogu do kraja meča stignu do željenog rezultata i prolaska dalje.

Vremena je bilo svakako dovoljno, ali umesto novog gola Radničkog, zatresla se mreža Bojana Kneževića posle uigrane akcije iz kornera štopera Flore, a Pirg je doneo izjednačenje.

Nemanja Tomić je bio jedan od najagilnijih u ekipi Radničkog
Nemanja Tomić je bio jedan od najagilnijih u ekipi Radničkogfoto: Starsport©

Domaći se nisu predavali, krenuli su u totalnu ofanzivu i to im je donelo novi pogodak u 84. minutu preko rezerviste Čumića. Usledila je serija napada Radničkog, bilo je nekoliko šansi, a tražile su Nišlije i penal zbog igranja rukom jednog Estonca u svom kaznenom prostoru.

Ipak, to je otvorilo prostor za kontre na drugoj strani, a upravo jedan takav napad je Lepik realizovao i postavio konačnih 2:2 čime je raspršio sve nade Nišlija da mogu da naprave čudo.

Radnički – Flora 2:2 (0:0), prvi meč 0:2 (Mihajlović 68, Čumić 84 – Pirg 80, Lepik 93)

Radnički Niš: Knežević – Todorovski, L. Đorđević, Ostojić, S. Đorđević – Bondarenko, Batrović (od 59. Meleg), Stojanović – Jirka (od 73. Čumić), Tomić, Bojović (od 59. Mihajlović).

Flora: Igonen – Kams, Kusk, Pirg, Jervald – Livak, Krejda, Ainsalu, Miler (od 66. Sinjavski) – Vasiljev – Sorga (od 78. Lepik).

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.