BRUKA NA POLJUDU: Maltežani izbacili Hajduk iz Evrope golom u 96. minutu! Split u čudu gledao fantastične makazice!
Amed Kone postiže gol makazicama, Foto: Printscreen/Youtube/resumenes richard

Senzacija

BRUKA NA POLJUDU: Maltežani izbacili Hajduk iz Evrope golom u 96. minutu! Split u čudu gledao fantastične makazice!

Sa dva fantastična gola igrača iz Obale Slonovače malteška Gzira je priredila najveće iznenađenje u prvom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope

Objavljeno:

Senzacija u 1. kolu kvalifikacija za Ligu Evrope se dogodila na kultnom splitskom "Poljudu" gde je slavni Hajduk izgubio od kluba sa Malte, Gzire 3:1 i ispao iz evropskih kvalifikacija.

Floskula da "svi igraju fudbal" nije delovala kao ostvariva za ovaj meč, pogotovo posle pobede Splićana u prvom meču na Malti 2:0.

Očekivalo se lagano odrađivanje posla kod kuće i spektakl za navijače, i jeste bio spektakl, ali sa tragičnim krajem za hrvatski klub, hrvatski fudbal i sve navijače.

Zahvaljujući tri postignuta gola u gostima ekipa sa egzotične Malte ostvarila je najveći uspeh, ne samo u svojoj istoriji, nego u istoriji malteškog fudbala.

Junak je Amed Konan koji je postigao odlučujući pogodak u šestom minutu sudijske nadoknade fantastičnim udarcem sa nekih 14-15 metara, savršeno poslavši loptu u samo rašlje gola.

Ostaje pitanje šta su radili defanzivci Hajduka koji su samo nemo posmatrali kako se igrač iz Obale Slonovače namešta na udarac.

Kone je postigao još spektakularniji pogodak i za preokret na meču u 69. minutu kada je uhvatio fantastične makazice iz maltene iste pozicije i na isti način zakucao loptu u mrežu.

Da pomenemo i da je Hajduk poveo golom Džradija već u 7. minutu i tada je delovalo kao da je sve rešeno, ali previše su se opustili "bili", što je najpre kaznio De Asis golom za izjednačenje u 57. minutu, da bi potom usledio totalni preokret i najteži udarac u stogodišnjoj istoriji splitskog kluba.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.