ĐOROVIĆ VIŠE NIJE SELEKTOR ORLIĆA: Kokeza razočaran, novi trener stiže za 15 dana!
Slaviša Kokeza je istakao da Đorović više nije selektor mlade reprezentacije, Foto: Starsport©

nije mu produžen ugovor

ĐOROVIĆ VIŠE NIJE SELEKTOR ORLIĆA: Kokeza razočaran, novi trener stiže za 15 dana!

Prvi čovek FSS-a ističe da ipak rad Gorana Đorovića nije bio neuspešan

Objavljeno:

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije Slaviša Kokeza rekao je da je Ljubiša Tumbaković bio jedini kandidat predložen od Stručnog odbora i kao takav jednoglasno izabran. Kokeza je, na promociji novog selektora, poželeo Tumbakoviću puno sreće u radu i da napravi uspeh. - FSS je juče imao Izvršni odbor, dan pre toga je Stručni odbor imao sastanak i doneo odluku da predloži Tumbakovića. Jednoglasno je prihvaćen predlog i postavljen je Tumbaković. Ljubiši želim sve najbolje u vođenju reprezentacije - rekao je Kokeza na konferenciji za medije u beogradskom hotelu Hilton.

Slaviša Kokeza i Ljubiša Tumbaković na promociji novog selektora
Slaviša Kokeza i Ljubiša Tumbaković na promociji novog selektorafoto: Starsport©

Na pitanje da li je bilo još kandidata, jer se pričalo i o Radomiru Antiću, Slaviši Jokanoviću i drugima, Kokeza je objasnio da je Stručni odbor predložio samo bivšeg trenera Partizana. - To je bio posao Stručnog odbora, a Tumbaković je bio jedini predlog. Nije bilo na IO reči o drugim kandidatima, suvišno je govoriti o tome sad. Kokeza se dotakao i nastupa mlade reprezentacije Srbije na Evropskom prvenstvu u Italiji i San Marinu, gde je završila sa sva tri poraza u grupi.

Goran Đorović više neće biti selektor mlade reprezentacije
Goran Đorović više neće biti selektor mlade reprezentacijefoto: EPA/Franco Debernardi

- Razočaran sam rezultatom i načinom kako smo igrali. Prethodne dve godine je selektor Đorović dobro radio i to pokazuju činjenice. Ostvario je osam pobeda u nizu u kvalifikacijama i to bez više od pet igrača prebačenih u A tim. Njegov mandat ne bih nazvao neuspešnim, ali mogli smo više - naveo je Kokeza i najavio da će naslednik Gorana Đorovića, kome je istekao ugovor, biti poznat najkasnije za 15 dana. Kokeza je podsetio da je uspeh i sam plasman na turnir i da na njemu nisu bile velike selekcije poput Portugalije, Holandije, Švajcarske, Rusije i drugih.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs / Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.