DO SADA SE SAMO ŠUŠKALO O OVOME: Vučić došao u Vojvodinu, kreće nova era kluba s Karađorđa!
FK Vojvodina - stadion, Foto: Beta / Dragan Gojić

VELIKA VEST STIŽE IZ NOVOG SADA

DO SADA SE SAMO ŠUŠKALO O OVOME: Vučić došao u Vojvodinu, kreće nova era kluba s Karađorđa!

Iako je praktično tek pre dva dana izabran na svoju funkciju, novi sportski direktor FK Vojvodina Nikola Lazetić otkrio je da je klub već dosta toga uradio po pitanju jačanja igračkog kadra

Objavljeno:

Fudbalski klub Vojvodina je zvanično predstavio svog novog prvotimca.

Nakon četiri godine provedene u Zemunu, u kom je posebno tokom prošle sezone pružao zapažene partije, novi član Stare dame postao je potencijalni mladi reprezentativac Srbije Nemanja Vučić.

Rođen je 11. juna 1996. godine u Kosovskoj Mitrovici i igra na poziciji levog beka, a ugovor sa Vojvodinom potpisao je na period do juna 2022. godine. Kao novi igrač Vojvodine, danas se prvi put obratio javnosti na konferenciji za novinare organizovanoj u hotelu „Šeraton“.

- Drago mi je i hvala upravi i sportskom direktoru na tome što su mi omogućili da dođem u Vojvodinu. Kada su me kontaktirali, izneli su mi svoje ideje i planove, te mi je drago da će fudbalski klub Vojvodina tako funkcionisati u budućnosti. Brzo smo se dogovorili i siguran sam da ću umeti da opravdam njihovo poverenje. Ovom prilikom, želim da se zahvalim i svom bivšem klubu Zemunu, u kojem sam proveo prelepe četiri godine i u kojem sam mnogo toga naučio - izjavio je Vučić.

Iako je praktično tek pre dva dana izabran na svoju funkciju, novi sportski direktor FK Vojvodina Nikola Lazetić otkrio je da je klub već dosta toga uradio po pitanju jačanja igračkog kadra.

- Potpisali smo ugovor sa Topićem, koji je jedan od najtalentovanijih igrača u Srbiji, ali mu je ugovor već duže vreme bio problematičan. Sada smo se dogovorili da potpiše ugovor koji je u njegovom, ali i u interesu kluba. Želimo da produžimo saradnju i sa Neškovićem, kome ugovor ističe za godinu dana, jer ne možemo dozvoliti da neko ko je budućnost kluba tako lako ode bez obeštećenja. Sporna klauzula postoji i u Zukićevom ugovoru, ali i sa njim smo blizu potpisivanja novog ugovora i izbacivanja klauzule koja je štetna po klub - napominje Lazetić.

Nikola Lazetić
Nikola Lazetić foto: Dragan Kadić

Fudbaleri Vojvodine trenutno se nalaze na kondicionim pripremama na Zlatiboru, a tamo su im se već pridružili i neki novi igrači.

- Doveli smo Drinčića, jednog od ozbiljnijih igrača u našoj ligi, koji je mnogo pomogao Radničkom da napravi istorijski uspeh. Tokom karijere, pokazao je svoj autoritet i karakter, a nama je upravo potreban neko ko će vući ekipu čak i kada joj ne ide, odnosno ko će svojim profesionalizmom služiti kao primer mlađim igračima. Takođe, vratili smo Marka Đurišića, koji je bio osporavan kao problematičan mladić, ali želimo da mu damo još jednu šansu, s tim da smo kod njega čak i u ugovor uneli klauzulu po kojoj će snositi posledice ukoliko se ne bude ponašao kao pravi profesionalac. Jednostavno, ustanovili smo princip da, ako se neko ne ponaša adekvatno, kao što je to slučaj sa Mesarovićem i ostalima koji su ostali u Novom Sadu, prosto ne može da igra za Vojvodinu, bez obzira na to koliko je talentovan - rekao je Lazetić.

Sportski direktor FK Vojvodina je takođe istakao da je klub postigao dogovor sa mladim fudbalerom Partizana Jovanom Kokirom (19), koji je prošlu polusezonu proveo na pozajmici u Teleoptiku, te da je ovaj talentovani levokrilni fudbaler takođe postao član Stare dame.

Međutim, prema Lazetićevim rečima, prelazni rok za Vojvodinu još uvek nije završen, pošto je u planu dovođenje još dvojice igrača i to na pozicijama štopera i desnog krila, a takođe je naglasio i da će klub vrlo brzo imenovati svog novog šefa stručnog štaba.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Žurnal)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.