MILOJEVIĆ NE ZNA DA LI DA BUDE TUŽAN ILI SREĆAN ZBOG PAVKOVA: Vulić je doveden da ostavi traga u Crvenoj zvezdi!
Foto: Starsport©

posle remija

MILOJEVIĆ NE ZNA DA LI DA BUDE TUŽAN ILI SREĆAN ZBOG PAVKOVA: Vulić je doveden da ostavi traga u Crvenoj zvezdi!

Pomešana su mi osećanja svaki put kada neko ode, poželeo bih Pavkovu svu sreću, a mi ovde imamo dovoljno igrača na koje možemo da računamo – poručio je strateg srpskog šampiona u Austriji

Objavljeno: 22:41h

Fudbaleri Crvene zvezde su u drugoj kontrolnoj utakmici na pripremama u Austriji igrali nerešeno sa šampionom Rumunije Klužom, a trener crveno-belih Vladan Milojević je pored svojih utisaka o meču, prokomentarisao i odlazak Milana Pavkova iz tabora srpskog prvaka.

– Kluž je ekipa za respekt. Mogu da kažem da sam zadovoljan našom igrom, ono što smo želeli i na čemu smo insistirali na današnjoj utakmici smo ostvarili. Pripreme su u toku, sigurno su još uvek fudbalerima teške noge. Pričali smo već, ima igrača kojima treba više vremena da uđu u formu, neki to lakše prihvataju. Videli ste kakva je situacija sa Jovičićem, imali smo problema sa njim na Zlatiboru zbog prehlade, nije trenirao i sada pokušavamo dozirano da mu damo minutažu. Videli ste na terenu i dva naša omladinca, Konatara i Juga, sigurno je lepa budućnost pred njima. Zadovoljan sam odnosom prema igri, pripremne utakmice služe da ispravljamo greške, da treniramo i da se što bolje pripremimo za novu sezonu – rekao je Milojević.

U prvom poluvremenu mnogo više šansi imala je ekipa Crvene zvezde.

– Rekli smo da u ovom trenutku zaista nije bitan rezultat, ali ne možemo da kažemo da ne razmišljamo o njemu. Imali smo dosta šansi u prvom poluvremenu, možda je tada trebalo i da rešimo utakmicu. Golmani su danas svakako bili na vrhuncu. Raduje me da pravimo šanse, a sa svežinom će doći i rezultati.

Milojević govorio je i o pojedinačnom učinku pojedinih igrača na pripremama.

– Prezadovoljan sam odnosom i mlađih i starijih igrača, imali smo i imamo jako dobru svlačionicu. Svi moji fudbaleri su međusobno jako dobri drugari, koji uvek pomažu jedni drugima. Mladi Vulić doveden je kao igrač koji treba da ostavi traga u Crvenoj zvezdi. Imao je period od šest meseci prilagođavanja i to je jako dobro. Zadovoljan sam njegovim odnosom prema igri, kao i odnosom ostalih igrača. Jirka je danas odigrao na poziciji desnog beka jer želimo da probamo sve varijante, da vidim šta koji igrač može. Jirka je dosta ofanzivan fudbaler, a sada na ovom mestu uči da igra i defanzivu. Savremeni fudbal to zahteva, mora da se igra u oba pravca.

Veći deo utakmice Jovančić je proveo na mestu levog krila.

– Imamo jasan plan pred svaku utakmicu, ali situacije se nameste, nekad su neki postupci iznuđeni. Mnogo puta u toku meča, bez obzira na dešavanja, zadržavamo sistem koji želimo, ali nekad se desi da igrači nisu na prvobitnim pozicijama, pa vam se učini da je nešto promenjeno.

Ekipu Crvene zvezde danas je napustio Milan Pavkov.

– Pavkov se pozdravio sa nama, poželeli smo mu srećan put. Ne znam da li da budem srećan ili tužan u ovom trenutku. Kao trener navikao sam da mi igrači dolaze i odlaze. Drago mi je zbog tog detete, neminovnost srpskog fudbala je da igrači odu i zarade. Pomešana su mi osećanja svaki put kada neko ode, poželeo bih Pavkovu svu sreću, a mi ovde imamo dovoljno igrača na koje možemo da računamo – poručio je Milojević.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.