TAKO RAZMIŠLJA JEDAN ŠAMPION: Jovićev otac za Espreso otkrio šta Luka očekuje od karijere u Realu!
Milan Jović i Luka Jović, Foto: Espreso.co.rs, Printscreen/Real Madrid TV

EKSKLUZIVNO!

TAKO RAZMIŠLJA JEDAN ŠAMPION: Jovićev otac za Espreso otkrio šta Luka očekuje od karijere u Realu!

- On jako dobro stoji sa hrvatskim igračima. Ako ne odu Modrić i Zidan, biće Luka na kub - rekao nam je Milan, otac novog pojačanja Kraljevskog kluba

Objavljeno: 16:12h
Aleksa Radosavljević

Raul, Morijentes, Mijatović, Šuker, Ronaldo, Kristijano Ronaldo, Benzema, Bejl - a sada Luka Jović.

Nije mala stvar kada se nalazite u ovako odabranom društvu, kao napadač najvećeg kluba na svetu.

Luka Jović na promociji u Realu
Luka Jović na promociji u Realu foto: Real Madrid TV

Prošle sezone u Ajntrahtu je dao čak 27 golova u svim takmičenjima, uz još preko deset asistencija i bio je najbolji igrač svog kluba, jedan od najboljih u Ligi Evrope i Bundesligi. Međutim...

- On misli da će dati više golova u Realu, nego u Ajntrahtu, jer ipak u Madridu igraju igrači koji mogu da te pogode u obrvu. On zna koliko vredi, zna da može da bude sve bolji i bolji. Pun je samopouzdanja, veruje u sebe - istakao je Jovićev otac Milan u razgovoru za Espreso.co.rs nastavivši u sličnom tonu, pun poverenja u umeće svog naslednika Luke:

- Dobro je da je shvatio da je to njegov posao. U početku u Benfici je bilo grešaka, otišao je vrlo mlad, ispred njega su bili Žonas, Himenez, Mitroglu, klasične devetke, ikone kluba. Tako se tada potrefilo, ali sada je siguran, sazreo je. Mlad je, a već dugo traje u seniorskoj konkurenciji. Već pet godina igra na najvećem nivou, ima iskustvo. Ono što je prošao do 21. godine, neki neće proći za ceo život.

Pitanje koje se prirodno nametnulo je - poznaje li Luka svog imenjaka iz redova Kraljevskog kluba Modrića i kako se slaže sa njim?

- Luka jako dobro stoji sa hrvatskim igračima. Biće Luka na kvadrat, osim ako ostane Luka Zidan, tada će biti Luka na kub. Bilo bi baš lepo da i Modrić nigde ne ode, jer ponavljam, u veoma je dobrim odnosima i sa njim i sa Ivanom Rakitićem i sa bivšim saigračem Antom Rebićem.

Ono što najviše hrabri Milana Jovića je činjenica da se Luka polako profiliše kao igrač za velike momente. Kao čovek koji je zaboravio šta znači trema:

- On je sve važne utakmice dao golove. Većina igrača koji su tremaroši, rešetaju na malim mečevima, a na velikim ih nema nigde. Odveo ih je u finale Kupa kada su osvojili, dao je golove Čelsiju, Benfiki, Interu u Ligi Evrope. Dao je Marseju u grupi, Šahtjoru... Taj gol u Lisabonu mu je posebno značio. Prvo je dobio aplauz kada je ušao na teren, ali su mu posle svakog kontakta sa loptom sporadično zviždali, jer se videlo da se plaše šta će se dogoditi kada je ima u svom posedu. Svaki put kada je bio sa loptom oni viču "Žovik", u smislu da je sam, da će napraviti nešto. Na kraju, nije hteo da se raduje kada je dao gol, rekao mi je "ćale, ipak je to prvi klub u koji sam otišao iz Zvezde" - istakao je Jović senior za Espreso.co.rs.

Iskreno, mi ne možemo da dočekamo da Luka istrči na teren Santjago Bernabeua, ali pre toga je ostalo da se vidi koji će broj srpski as nositi na svom belom dresu. Za sada, to još uvek nije poznato.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.