CRVENA ZVEZDA JE NAPRAVILA PODVIG: Ako ne može stalno u Ligu šampiona, onda makar redovno da igra Ligu Evrope!
Zvezdan Terzić i Dejan Savićević, Foto: Beta/Branislav Božić

LEGENDA ODUŠEVLJENA

CRVENA ZVEZDA JE NAPRAVILA PODVIG: Ako ne može stalno u Ligu šampiona, onda makar redovno da igra Ligu Evrope!

On je ukazao da je teško da klubovi iz regiona pariraju velikim evropskim klubovima, kao u vreme kada je on igrao za Crvenu zvezdu

Objavljeno:

Legendarni fudbaler Crvene zvezde Dejan Savićević izjavio je u Beču da je njegov nekadašnji klub plasmanom u Ligu šampiona napravio podvig i da se nada da će Zvezda u narednim godinama biti, ako ne učesnik Lige šampiona, onda bar stalni učesnik Lige Evrope.

On je u austrijskoj prestonici učestvovao na prezentaciji Crne Gore u organizaciji mreže za razvoj biznisa u jugoistočnoj Evropi (SEEBDN) i bečkog dnevnika "Prese" i ukazao je da je teško da klubovi iz regiona pariraju velikim evropskim klubovima, kao u vreme kada je on igrao za Crvenu zvezdu, koja je osvojila trofej Kupa šampiona 1991. godine, a zatim i titulu klupskog svetskog prvaka.

Prema njegovim rečima, tada je postojala velika četvorka jugoslovenskog fudbala koja, postoji i danas, ali je napravljen veliki jaz između bogatih klubova i klubova sa istoka Evrope.

- Zvezda je sada, posle dugo godina, napravila sportski podvig plasmanom u grupnu fazu Lige šampiona i napravila zadovoljavajuće rezultate, tako da se nadam da će u narednom periodu uspeti da bude, ako ne Lige šampiona, onda bar stalni učesnik Lige Evrope - rekao je Dejan Savićević.

Crveno-beli su u grupnoj fazi igrali protiv Liverpula od koga su izgubili na gostovanju, a pobedili na domaćem terenu. Redsi su se plasirali u finale Lige šampiona gde će se suočiti sa Totenhemom, a Savićević otkriva koji u igračkoj karijeri ima trofej namenjen prvaku Evrope ističe i ko je favorit 1. juna u Madridu.

- Liverpul je favorit, ali Totenhem je u dosadašnjem toku takmičenja i u Ligi šampiona i u Premijer ligi pokazao da je dobra ekipa i da mogu da se nadaju pobedi u finalu. Zašto da ne? - izjavio je Savićević.

Predsednik Fudbalskog saveza Crne Gore je osim sa Crvenom zvezdom bio najbolji na Starom kontinentu i u dresu Milana, kada je u finalu Lige šampiona 1994. godine u Atini bio strelac fantastičnog pogotka u ubedljivom trijumfu protiv Barselone 4:0.

Često se na sportskim priredbama događa nasilje. Zbog rasističkih ispada na meču sa Engleskom Crnogorci su kažnjeni sa utakmicom bez publike.

- Na našim prostorima nismo došli to tog nivoa sportske kulture, koji postoji na zapadu, da cele porodice dolaze na stadione i uživaju u fudbalu. To je kompleksno pitanje, koje je, nažalost, teško rešiti na našim prostorima - rekao je Dejan Savićević i dodao da se Fudbalski savez Crne Gore trudi da različitim akcijama privoli da roditelji sa decom dolaze na stadione, pogotovo na velike utakmice, i utakmice reprezentacije.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.