SAVIĆEVIĆ JAVNO PRIZNAO: Nisam bio podoban! Zna se ko nije dozvolio da me proglase za šestu Zvezdinu zvezdu!
Dejan Savićević progovorio zašto nije proglašen za Zvezdinu zvezdu, Foto: Starsport©

Bez dlake na jeziku

SAVIĆEVIĆ JAVNO PRIZNAO: Nisam bio podoban! Zna se ko nije dozvolio da me proglase za šestu Zvezdinu zvezdu!

Legendarni "Genije" kaže da samo on i Prosinečki još zaslužuju da ponesu taj epitet

Objavljeno:

Dejan Savićević je bio predodređen da bude proglašen za Zvezdinu zvezdu, na osnovu onoga što je radio na terenu, na osnovu umeća, učinka, oduševljavanja navijača i kultnog statusa među njima.

Ali to se na kraju nije dogodilo, već je kompletna generacija igrača koja je osvojila titulu prvaka Evrope u Bariju i kojoj je on bio predvodnik, proglašena za šestu Zvezdinu zvezdu, mada to ni oni najokoreliji navijači ne prihvataju.

Legendarni "Genije" je sada u svojoj životnoj ispovesti za "Sport klub" otkrio šta se to dogodilo, pa nije stavljen uz rame Rajku Mitiću, Dragoslavu Šekularcu, Draganu Džajiću, Vladimiru Petroviću Pižonu i Draganu Stojkoviću Piksiju.

Dejan Savićević sa drugom Zvezdinom zvezdom Dragoslavom Šekularcem
Dejan Savićević sa drugom Zvezdinom zvezdom Dragoslavom Šekularcemfoto: Dragan Kadić

- Nisam bio, što bi političari rekli, podoban. Zna se ko je sprečio da to postanem... To smo u tom trenutku mogli da budemo samo Prosinečki ili ja. Pošteno govoreći, niko drugi - odgovorio je Savićević na pitanje da li žali što nije proglašen za šestu Zvezdinu zvezdu.

On se čak i vratio 1999. godine u klub uoči početka bombardovanja što je na neki način bio još jedan korak ka tome da se to dogodi, ali...

- Zvezda? Najlepši deo moje karijere, života... Titula u Bariju mi je najdraža, ja sam Zvezdaš, u srcu, i to će ostati za života.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs / Sportklub.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.