SITI JE MAJSTOR ZA TITULE U POSLEDNJEM KOLU: Građani sačuvali trofej Premijer lige uprkos pobedi Liverpula!
Siti je stari/novi šampion Engleske, Foto: EPA/James Boardman

38. kolo premijer lige

SITI JE MAJSTOR ZA TITULE U POSLEDNJEM KOLU: Građani sačuvali trofej Premijer lige uprkos pobedi Liverpula!

Sva dešavanja sa ovog meča mogli ste da pratite uz naš lajv-blog...

Objavljeno: 17:53h

Mančester Siti je, uprkos neverovatnoj borbi do poslednjeg kola sa Liverpulom, ponovo, po šesti put osvojio šampionsku titulu u Engleskoj.

Pobedom nad Brajtonom u poslednjem kolu od 4:1, Građani su neutralisali trijumf Liverpula od 2:0 nad Volvsima i tako sačuvali trofej osvojen prošle sezone.

Ovo je treći put u poslednjih nekoliko godina da Siti overava trofej u poslednjem kolu, a svi se još uvek sećaju onog ludog ringišpila od meča sa KPR u poslednjem kolu, kada se borio za trofej sa Mančester junajtedom do poslednjeg kola.

Međutim, u prvom poluvremenu stvari za Gvardiolu nisu delovale idealno, jer je Liverpul poveo protiv Volvsa golom Sadija Manea u uvodnih 20 minuta (posle je postigao još jedan, ali džabe), a onda je i Glen Mari doneo prednost Brajtonu posle dobro izvedenog kornera.

Kada su svi u Liverpulu počeli da slave, na scenu je stupio Serhio Aguero, koji je, čim je krenuo sa centra, poravnao na 1:1, a od tada je igrao samo jedan tim.

Tim Pepa Gvardiole. Igrao se 38. minut kada je Ajmerik Laport preokrenuo rezultat, takođe glavom posle kornera, da bi u drugom poluvremenu Građani samo potvrdili trijumf. Strelci su bili Rijad Marez i Ilkaj Gundogan na sjajan način.

Liverpul će i cele tri decenije morati da sačeka na novi naslov prvaka Engleske, ali će uteha moći da mu bude eventualna pobeda nad Totenhemom u finalu Lige šampiona.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Sva dešavanja sa mečeva možete da pratite na našem lajv-blogu...

81' GOOOOOOOL! Sadio Mane se opet upisao u listu strelaca, Liverpul vodi sa 2:0, ali to niko neće upamtiti. Titula je, sada je to već jasno, ostala u Mančesteru. Opet je Trent bio asistent.

72' GOOOOOOOOL! Sada je sve jasno, Siti je šampion Engleske. Divan pogodak Ilkaja Gundogana.

63' GOOOOOOOOOL! Divni driblinzi Rijada Mareza i onda sjajan udarac slabijom, desnom nogom. Siti je nadomak titule, teško će Brajton postići još dva pogotka ovde.

61' Sterling se našao u šansi, ali je njegov šut izblokiran, pa ga je golman lako ukrotio.

56' Mir i tišina u drugom poluvremenu!

46' Počelo je drugo poluvreme na oba meča koja pratimo!

POLUVREME! Kako sada stvari stoje, Siti je šampion, ali već smo u Premijer ligi gledali čuda u poslednjem kolu, a kada je Liverpul taj koji se nada božjoj pomoći, ništa nije nemoguće.

45+1 - Velika šansa za Brajton, šut Danka, veoma snažan, lelujav, ali po sredini gola, pe je Ederson uspeo nekako da izboksuje loptu u korner.

38' GOOOOOOOOOOOOL! Potpuno ludilo u Premijer ligi. Savršen centaršut Rijada Mareza, Ajmerik Laport potpuno sam na korneru, sjajan pogodak glavom. Siti je opet prvi, na sat vremena pred kraj sezone! Interesantno, ako bude na kraju ovog meča 4:4, a Liverpul pobedi sa 4:0, igraće se finale Premijer lige, prvi put u istoriji.

36' Sećate li se ovog gola Serhija Aguera protiv KPR u poslednjim sekundama za titulu?

29' GOOOOOOOOOOOL! Pa, ovo je potpuno ludilo. Mančester Siti je izjednačio kako je krenuo sa centra,.Serhio Aguero, čovek za velika dela u Premijer ligi, ponovo je strelac!

27' GOOOOOOOOOOL! Glen Mari, ubica velikih ponovo udara!!! Postigao je gol glavom u svom stilu posle kornera na prvu stativu!!!

23' Velika inicijativa Sitija, ali je ceo tim Brajtona u ovim trenucima nabijen u kazneni prostor. Biće teško probiti ovaj bedem.

17' GOOOOOOOOOL! Liverpul vodi protiv Volvsa iz prve prilike koja se izrodila iz velike inicijative. Strelac je Sadio Mane, posle centaršuta Aleksandera-Arnolda (opet on, kao protiv Barse) i pošto je lopta zakačila Bolija.

8' Prilika za Brajton, ali siguran je bio Ederson. Za sada domaći sastav uopšte ne igra preterano defanzivno protiv Sitija, ali verujemo da će se to menjati kako se meč bude odvijao. Liverpul u opštoj inicijativi protiv nezgodnih Volvsa.

1' Počele su najvažnije utakmice sezone.

15.56 - Sve je spremno za početak oba meča koja ćemo ovde pratiti.

15.40 - Poznati su sastavi za mečeve:

Liverpul - Vulverhempton

LIVERPUL: Alison – Aleksandar Arnold, Matip, Van Dajk, Robertson – Fabinjo, Henderson, Vajnaldum – Salah, Origi, Mane. Trener: Jirgen Klop.

VULVERHEMPTON: Patrisio – Doerti, Benet, Koudi, Boli, Oto – Dendonker, Neves, Mutinjo – Diogo Žota, Raul Himenez. Trener: Nuno Espirito Santo.

Brajton - Mančester Siti:

BRAJTON: Rajan - Bruno, Dafi, Dank, Bernardo – Nokart, Kajal, Bisuma, Jahanbakhš – Gros, Mari. Trener: Kris Hjuton.

MANČESTER SITI: Ederson – Voker, Kompani, Laport, Zinčenko – Gundogan, David Sila, Marez, – Bernardo Silva, Aguero, Sterling. Trener: Pep Gvardiola.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.