BAJERN MINHEN NE DA TITULU: Kuva u borbi za Ligu šampiona! Hofenhajm ponizio Nastasićev Šalke u Gelzenkirhenu!
Niklas Zule slavi sa saigračima, Foto: AP/Matthias Schrader

BUNDESLIGA, 30. KOLO

BAJERN MINHEN NE DA TITULU: Kuva u borbi za Ligu šampiona! Hofenhajm ponizio Nastasićev Šalke u Gelzenkirhenu!

Bajern je imao šanse tokom većeg dela utakmice, pretili su Serž Gnabri i Robert Levandovski, a meč je rešio defanzivac Niklas Zule

Objavljeno: 22:25h

Fudbaleri Bajerna iz Minhena ne žele da predaju titulu Borusiji iz Dortmunda tako lako.

Oni su u 30. kolu Bundeslige savladali hrabri Verder sa 1:0. Dugo se tim iz Bremena držao, imao čak i bod u džepu, ali je sve upropastio srpski fudbaler Miloš Veljković koji je u 58. minutu zbog drugog žutog kartona dobio crveni i tako omogućio Bavarcima da izbegnu kiks koji su priželjkivali u Dortmundu.

Bajern je imao šanse tokom većeg dela utakmice, pretili su Serž Gnabri i Robert Levandovski, a meč je rešio defanzivac Niklas Zule u 75. minutu. Posle njegovog šuta, lopta je zakačila vezistu Verdera Klasena, promenila pravac i završila u mreži tima iz Bremena. Sa novom pobedom, minhenski tim ima 70 bodova, četiri više od Borusije koja u nedelju gostuje Frajburgu i mora da pobedi ukoliko želi da sačuva šanse za titulu.

Situacija se zakuvala i u borbi za Ligu šampiona pošto se Bajer Leverkuzen pobedom nad Nirnbergom od 2:0 golovima Alarija i Volanda umešao među timove koji mogu da se domognu elitnog takmičenja naredne sezone.

Hofenhajm ne odustaje od svog cilja koji je isti, a to je Liga šampiona i razbio je Šalke u poslednjem meču dana 5:2 i to u Gelzenkirhenu.

"Rudari" su doživeli jedno od najvećih poniženja u 21. veku pošto su pukli na svojoj "Feltins areni" i i dalje moraju da se bore za opstanak, jer imaju samo 6 bodova više od mesta koje vodi u Cvajtu, a 4 kola su do kraja ostala.

Četa Julijana Nagelsmana ih je razvalila u ovom meču,a predvodio ih je Belfodil sa dva gola i asistencijom. Kramarić je upisao gol i asistenciju, a strelci su još bili Salaj i Amiri. Za Šalke su pogodili Kaliđuri i Burgštaler.

Matija Nastasić odigrao je ceo meč i uklopio se u sivilo ekipe.

Štutgart je doživeo pravu katastrofu od Augzburga, poražen je sa 6:0 i trebaće mu čudo da izbegne baraž za opstanak u Bundesligi.

Bundesliga, 30. kolo:

Subota Augzburg - Štutgart 6:0 (3:0) (Kedira 11, Han 19, Maks 29, 58, Rihter 53, 68)

Leverkuzen - Nirnberg 2:0 (0:0) (Alario 61, Foland 86)

Bajern - Verder 1:0 (0:0) (Zule 75)

Majnc - Fortuna Dizeldorf 3:1 (1:1) (Mateta 1, 87, Onisivo 67 - Lukebakio 19)

Menhengladbah - RB Lajpcig 1:2

Šalke - Hofenhajm 2:5

Nedelja

15.30 Frajburg - Dortmund 18.00 Herta - Hanover

Ponedeljak 20.30 Volfzburg - Ajntraht

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.