RAT EVROPSKIH VELIKANA: Izmene Lige šampiona razbesnele premijerligaše!
Liga šampiona je izazvala rat u Evropi, Foto: UEFA Champions League / promo

SUKOB U EVROPI

RAT EVROPSKIH VELIKANA: Izmene Lige šampiona razbesnele premijerligaše!

Asocijacija evropskih klubova planira da u maju čelnicima UEFA predloži izmene u formatu elitnog nadmetanja

Objavljeno:

Liga šampiona izazvala je pravi rat u evropskom fudbalu.

Kako javlja BBC, Asocijacija evropskih klubova, koju vodi prvi čovek Juventusa, Andrea Anjeli, planira da u maju čelnicima UEFA predloži izmene u formatu elitnog nadmetanja. Prema tom predlogu u uvodnoj fazi ne bi bilo više osam grupa po četiri tima koji odigraju po šest utakmica, već bi bile formirane četiri grupe sa po osam ekipa što broj sigurnih mečeva povećava sa šest na 14.

Trofej Lige šampiona
Trofej Lige šampiona foto: AP

Protiv ovakve izmene pobunili su se Englezi koji se plaše da bi te promene mogle da poremete raspored domaćih takmičenja. Tim povodom su se oglasili i premijerligaši.

- Svi klubovi su jednoglasno doneli odluku da saopšte kako je neprimereno da evropske fudbalske organizacije prave planove koji će menjati strukturu, kalendar i kvalitet domaćih prvenstava i voljni su da rade zajedno kako bi zaštitili Premijer ligu. U Engleskoj, fudbal ima važnu ulogu u našoj kulturi i svakodnevnom životu. Milioni navijača posećuju ovdašnje utakmice, a privrženost i lokalna rivalstva često se prenose sa generacije na generaciju. Imamo fantastičnu kombinaciju kvalitetnog fudbala i posvećene publike koju ćemo žestoko braniti. Struktura domaćeg fudbala se određuje od strane samih liga i njihovih Saveza. Mi ćemo sa našim Savezom, ali i drugim ligama, raditi na tome da evropske fudbalske organizacije shvate važnost svega ovoga, kao i da ih podsetimo da je njihova obaveze da održe zdrav i održiv domaći ligaški fudbal - navedeno je u saopštenju klubova Premijer lige.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.