PREDSEDNIK FUDBALSKOG SAVEZA PODNEO OSTAVKU: Kontroverzni biznismen mu poklonio skupoceni sat, afera drma fudbal!
Fudbalska lopta/Ilustracija, Foto: EPA/Carlos Diaz

KORUPCIONAŠKA AFERA

PREDSEDNIK FUDBALSKOG SAVEZA PODNEO OSTAVKU: Kontroverzni biznismen mu poklonio skupoceni sat, afera drma fudbal!

Važe za naciju koja ima nula procenata tolerancije za korupciju

Objavljeno:

Veliki skandal potresao je Fudbalski savez Nemačke.

Predsednik Rajnard Grindel prinuđen je da napusti funkciju koju je obavljao od 2016. godine. Posle mnogo afera, glave mu je došla poslednja korupcionaška koja je objavljena u listu "Bild".

Nemački medij je došao do saznanja da je Grindel prošle godine kao rođendanski poklon dobio skupoceni sat od kontroverznog ukrajinskog biznismena Grigorija Surkisa.

Ukrajinac je bivši predsednik Fudbalskog saveza Ukrajine i bivši potpredsednik UEFA, što je funkcija koju sada obavlja Grindel.

Takođe je bio i predsednik Dinama iz Kijeva koji je nakon što ga je izvukao iz dugova prepustio bratu Igoru. Bivši prvi čovek nemačkog fudbala je prihvatio skupoceni sat čija je vrednost 6.000 evra i nije ga prijavio, jer je to smatrao poklonom prijatelja i navodno nije bio svestan njegove cene.

Rajnard Grindel
Rajnard Grindel foto: EPA/Ronald Wittek

Nemci važe za naciju koja ima nula procenata tolerancije za korupciju, pa su mediji izvršili tako veliki pritisak da je Grindel shvatio da je najbolje da ode. Nije ovo prvi put da nemački novinari ratuju sa predsednikom FS Nemačke. Ranije su mu zamerili to što je posle fotografije sa turskim predsednikom Redžepom Tajipom Erdoganom svu krivicu za neuspeh na Mundijalu pokušao da svali na leđa Mesuta Ozila. Zatim su mu prigovorili zbog preranog produžetka ugovora sa selektorom Joakimom Levom koga mora da ga trpi iako nije zadovoljan njegovim radom, a otkriveno je da i da je Fudbalski savez Grindelu isplatio premije u visini do 78.000 evra koje, kako pišu tamošnji mediji nije zaslužio.

Od početka mandata 2016. godine, Grindel koji je došao u fudbalski iz političkog sveta je nije imao podršku javnosti, a kao njegovi potencijalni naslednici pominju se slavni fudbaleri Filip Lam i Kristof Mecelder, ali je najveća verovatnoća da predsednik FS Nemačke postane neko drugi.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.