MUKE SITIJA I JUNAJTEDA: Pogbina bruka, odbranjen penal u 91. minutu za X u derbiju severnog Londona!
Pjer-Emerik Obamejang ne koristi penal u 91. minutu, Foto: EPA/Will Oliver

Premijer liga, 29. kolo

MUKE SITIJA I JUNAJTEDA: Pogbina bruka, odbranjen penal u 91. minutu za X u derbiju severnog Londona!

Igrači Totenhema i Arsenala su priredili sjajan uvod u fudbalski vikend u Premijer ligi

Objavljeno: 21:40h

Kakav uzbudljiv i dramatičan derbi severnog Londona, a na kraju je završen bez pobednika 1:1.

Sve što fudbal može da ponudi videli smo u okršaju Totenhema i Arsenala, pogotovo u sudijskoj nadoknadi vremena kada je Pjer-Emerik Obamejang umesto heroja postao tragičar.

Ljoris brani penal Obamejangu u 91. minutu
Ljoris brani penal Obamejangu u 91. minutufoto: EPA/Andy Rain

Aron Remzi doneo je prednost "tobdžijama" u 16. minutu što je bio prekidač za paljenje u timu "pevaca" koji su imali imperativ pobede s obzirom na dva uzastopna poraza.

Moramo reći da su prethodno "tobdžije" imale sreće da ne ostanu sa igračem manje kada je Granit Džaka namerno udario i srušio Harija Kejna koji je bio u prodoru, a sudija Martin Tejlor nije dosudio ni faul, a kamoli pokazao švajcarskom Albancu javnu opomenu.

Bernd Leno je bio na velikim mukama posle vodećeg gola njegovog tima, ali je i demonstrirao vrhunski kvalitet sa nekoliko izvrsnih odbrana.

Međutim, u drugom poluvremenu, Totenhem stiže do izjednačenja sa "bele tačke". Mustafi je neoprezno startovao u svom šesnaestercu nad Kejnu, sudija nije imao dilemu i dosudio najstrožu kaznu koju je uspešno iskoristio upravo najbolji igrač Totenhema.

I onda drama u 91. minutu kada je posle jednog duela u kaznenom prostoru Totenhema Sančez srušio Obamejanga, a sudija Tejlor imao hrabrosti da ovog puta dosudi i drugi penal na utakmici, ovog puta za gostujući tim.

Međutim, Obamejang nije bio koncentrisan na izvođenje penala, pa je njegov mlak udarac odbranio Ljoris, a u nastavku akcije je jedan od defanzivaca Totenhema uspeo da izbaci loptu preko gola ispred igrača Arsenala.

Ukupno je bilo sedam minuta nadoknade, a do kraja meča Arsenal je ipak ostao sa igračem manje zbog brutalnog starta nad Denijem Rouzom, međutim to nije uticalo na promenu rezultata do kraja meča.

Šampion Mančester Siti mučio se sa Bornmutom. Građani su slavili sa 1:0 golom Mareza u 55. minutu koji je ušao u igru nadoknadi prvog poluvremena umesto Kevina De Brujnea.

Mančester junajted je, kao i njegov gradski rival, na jedvite jade pobedio Sautempton iako je malo falilo da se utakmica završi nerešeno. Poveli su goti golom Valerija u 26. minutu čime je završeno poluvreme.

U nastavku, Pereira u 53. i Lukaku šest minuta kasnije donose preokret Solskjerovom timu, a izjedančuje Vard Praus u 75. Na 3:1 povisio je Lukaku na minut do kraja i ispostaviće se konačan rezultat. Mogla je pobeda Crvenih đavola da bude i ubedljivija, ali je Pol Pogba promaši penal u petom minutu nadoknade.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Premijer liga, 29. kolo:

Subota

Totenhem – Arsenal 1:1 (Kejn 74p – Remzi 16)

Barnli - Kristal Palas 1:3 (0:1) (Barns 90 - Bardsli 15ag, Batsušaji 48, Zaha 76)

Brajton - Hadersfild 1:0 (0:0) (Andone 79)

Bornmut - Mančester Siti 0:1 (0:0) (Marez 55)

Vulverhempton - Kardif 2:0 (2:0) (Jota 16, Himenez 18)

Mančester Junajted - Sautempton 3:2 (0:1) (Pereira 53, Lukaku 59, 89 - Valeri 26, Vard Praus 75)

Vest Hem - Njukasl 2:0 (2:0) (Rajs 7, Nobl 42 p)

Nedelja

Votford - Lester 13.00 Fulam - Čelsi 15.05 Everton - Liverpul 17.15

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.