U IME SRBIJE I FUDBALA! ŠEKIJEV VRŠNJAK SE DIRLJIVIM GOVOROM OPROSTIO OD MAJSTORA: Bio si igrač sveta, ravan Peleu!
Dušan Maravić je održao dirljiv govor na sahrani svog prijatelja i saigrača, Foto: Starsport©

zauvek da se pamti

U IME SRBIJE I FUDBALA! ŠEKIJEV VRŠNJAK SE DIRLJIVIM GOVOROM OPROSTIO OD MAJSTORA: Bio si igrač sveta, ravan Peleu!

Šekularac je sahranjen u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju

Objavljeno:

U Beogradu je danas sahranjen Dragoslav Šekularac, jedan od najvećih fudbalera koji se ikada pojavio na prostorima Balkana.

Svojevremeno jednog od najboljih igrača sveta su na počinak ispratili brojni bivši saigrači, legende fudbala, aktuelni igrači, sportski radnici i funkcioniri, navijači i poštovaoci njegovog lika i dela.

Nakon opela posmrtne govore u čast, kako mnogi kažu, najvećeg, održali su njegov brat Mirko Šekularac, a potom i njegov saigrač iz Crvene zvezde i reprezentacije, vršnjak Dušan Maravić.

- Obraćam ti se u ime nas srećnika koji smo sa tobom igrali u Crvenoj zvezdi. Ne samo da si bio najkreativniji i najpopularniji među nama već i najbolji fudbaler među nama. Bili smo opčinjeni tvojim majstorstvom. Svuda gde smo igrali, ti si dominirao i bio u prvom planu. Bio si ravan Peleu i Ariljdu, tada najboljim fudbalerima na svetu. Tvoja dečačka strast za fudbalom i da zadovoljiš publiku bili su za tebe najvažniji. Novac te nije zanimao. Nisi imao neprijatelja, iako si bio izložen svemu. Mi smo ti se divili igrajući s tobom. Sve si trofeje osvojio sa Zvezdom, nadomak Kupa Kupova. Bio si i vrstan i perfektan trener, i tu si osvajao trofeje. Sa 17 godina došao si do prvog tima, iznenadio si već tada publiku koja je tada primetila čudo. Išli su na stadion da tebe gledaju. Bio si magnet. Liga Jugoslavije bila je među pet najboljih u Evropi. Oduševljavao si svuda u bivšoj Jugoslaviji. Svi su sa velikom pažnjom očekivali Šekija na terenu. U Crvenoj zvezdi si odigrao neverovatne partije. Bio si globtroter, igrač sveta. Igrao si u Nemačkoj, Kolumbiji, Kanadi, Australiji... Svuda si ostavio fantastičan utisak. Sve potonje generacije Crvene zvezde upamtile su i volele i poštovale Šekularca. To se videlo na svakom koraku. Klub je učinio sve za Šekularca, da mu život protiče na fin i normalan način - rekao je Maravić na oproštaju od Šekularca.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.