S CRVENO-BELIM ŠALOM I VENCEM SA BROJEM 10: Sahranjen je Dragoslav Šekularac! Zvezdina zvezda otišla u legendu
Dragoslav Šekularac je sahranjen u Aleji zaslužnih građana, Foto: Stefan Kojić

Poslednji pozdrav majstoru fudbala

S CRVENO-BELIM ŠALOM I VENCEM SA BROJEM 10: Sahranjen je Dragoslav Šekularac! Zvezdina zvezda otišla u legendu

Srbija se oprašta od legendarnog Šekija, fudbalera kakvog ćemo teško ponovo imati

Objavljeno: 16:16h

Srbija se danas oprostila od jednog od najvećih i najboljih fudbalera koje je ikada imala.

Dragoslav Šekularac je sahranjen na Novom groblju u Beogradu u Aleji zaslužnih građana.

Služba je počela opelom u 14 časova, dok je ranije u 11 časova održana komemoracija na stadionu Crvene zvezde.

1 / 14 Foto: Starsport©

Ogromna je bila veličina Dragoslava Šekularca, isto velika kao i njegovo fudbalsko umeće kojim se svrstao u najbolje igrače sveta svog doba, a inspiraciju u njemu su pronalazili i Pele, Di Stefano, Puškaš, Euzebio i mnogi drugi.

1 / 4 Foto: Stefan Kojić

Zato i ne čudi što se veliki broj ljudi okupio na Novom groblju kako bi odao poslednju počast drugoj Zvezdinoj zvezdi.

Među prvima je pristigao kompletan prvi tim njegove Crvene zvezde sa kapitenom Vujadinom Savićem na čelu.

Tu su i druge brojne legende kluba, ali i legende srpskog fudbala i drugih sportova. Među njima su i bivši igrači i predstavnici Partizana...

Izmeđi ostalih na sahranu su došli i Dušan Bajević, Šekijev vršnjak i veliki rival, ali i drug i prijatelj Milutin Šoškić, Ivan Ćurković, Moka Slavnić, Vlade Đurović, Marko Pantelić, Jovan Šurbatović, pesnik Matija Bećković, Dule Savić, Pižon Petrović, Kule Aćimović i mnogi drugi.

1 / 18 Foto: Stefan Kojić

Posmrtni govor održali su Šekularčev brat, Mirko.

- Za njega je život bio igra, voleo je šalu. Bila je privilegija biti član njegove porodice. I sada kada si otišao napravio si čudo, ujedinio si ljude svih vera i nacija sa svih kontinenata. Nadam se da će tvoj sinovac koji igra fudbal u Švajcarskoj da nastavi tradiciju.

1 / 12 Foto: Stefan Kojić

Potom se u ime celokupnog srpskog fudbala od Šekija oprostio nekadašnji saigrač iz Zvezde i reprezentacije Jugoslavije, ali i jedan od najcenjenijih sportskih radnika iz Srbije u celom svetu Dušan Maravić.

- Obraćam ti se u ime nas srećnika koji smo sa tobom igrali u Crvenoj zvezdi. Ne samo da si bio najkreativniji i najpopularniji među nama već i najbolji fudbaler među nama. Bili smo počinjeni tvojim majstorstvom. Svuda gde smo igrali, ti si dominirao i bio u prvom planu. Bio si ravan Peleu i Ariljdu, tada najboljim fudbalerima na svetu. Tvoja dečaka strast za fudbalom i da zadovoljiš publiku bili su za tebe najvažniji. Novac te nije zanimao. Nisi imao neprijatelja, iako si bio izložen svemu. Mi smo ti se divili igrajući s tobom. Sve si trofeje osvojio sa Zvezdom, nadomak Kupa Kupova. Bio si i vrstan i perfektan trener, i tu si osvajao trofeje. Sa 17 godina došao si do prvog tima, iznenadio si već tada publiku koja je tada primetila čudo. Išli su na stadion da tebe gledaju. Bio si magnet. Liga Jugoslavije bila je među pet najboljih u Evropi. Oduševljava si svuda u bivšoj Jugoslaviji. Svi su sa velikom pažnjom očekivali Šekija na terenu. U Crvenoj zvezdi si odigrao neverovatne partije. Bio si globtroter, igrač sveta. Igrao si u Nemačkoj, Kokumbiji, Kanadu, Australiji... Svuda si ostavio fantastičan utisak. Sve potonje generacije Crvene zvezde upamtile su i volele i poštovale Šekularca. To se videlo na svakom koraku. Klub je učinio sve za Šekularca, da mu život protiče na fin i normalan način - oprostio se Dušan Maravić od Šekularca.

Šekularac je sahranjen pored glumaca Marka Nikolića i Božidata Stošića.

1 / 39 Foto: Starsport©

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.