ZVEZDA PROIGRALA TEK KAD JE BILO 3:0 ZA NAPOLI: Hrabri crveno-beli pali pod Vezuvom, ali šansa za proleće postoji!
Foto: Reuters

5. kolo lige šampiona

ZVEZDA PROIGRALA TEK KAD JE BILO 3:0 ZA NAPOLI: Hrabri crveno-beli pali pod Vezuvom, ali šansa za proleće postoji!

Sva dešavanja ste pratili na našem lajv-blogu

Objavljeno: 23:15h

Crvena zvezda je izgubila na "San Paolu", ali se nikako nije obrukala. Napoli je iskoristio priliku da zasedne na čelo grupe C i trijumfovao nad srpskim šampionom 3:1.

S obzirom na to da je u Parizu PSŽ slavio nad Liverpulom 2:1, sada su Napolitanci i "sveci" u najboljoj poziciji za plasman u 1/8 finala, dok Zvezda i dalje ima šanse da se sa Liverpulom u poslednjem kolu izbori za treće mesto koje vodi u Ligu Evrope.

Nemaju zbog čega žaliti crveno-beli koji su i pre početka grupnog takmičenja bili proglašeni za autsajdere, a u međuvremenu su osvojili 4 boda i pobedili veliki Liverpul, a i u duelu ove večeri na stadionu u Napulju su pokazali mnogo.

1 / 17 Foto: Starsport©

Slabo postavljanje i loše pozicioniranje kod kornera omogućilo je Hamšiku da postigne vodeći gol, a potom loša reakcija odbrane, utekao im je Mertens i bilo je 2:0 za Napoli.

Imala je u tom prvom poluvremenu Zvezda jednu šansu preko Simića, ali je loše šutirao.

1 / 10 Foto: EPA/Ciro Fusco

I od tog momenta je Zvezda počela da igra, posebno je to bilo vidljivo kada je Jovančić zamenio Srnića na sredini terena, a Joveljić Stojiljkovića.

Krenuli su i da se nižu napadi crveno-belih, da drže loptu u svom posedu i kreiraju akcije, a posle jedne takve, Marko Marin je izvrteo odbranu domaćina, uposlio Bena, a ovaj loptu prosledio u mrežu Ospine.

Bilo je još nekoliko opasnih napada, igrači srpskog šampiona se nisu predavali, pokušavali su da unesu i neizvesnost u ovaj meč, briljirao je zaista Marko Marin, ali nije bilo novog pogotka u mreži Napolitanaca, koji bi možda čak uneo i paniku u njihove redove.

Sve u svemu vrlo dobra predstava izabranika Vladana Milojevića bez obzira na poraz i oproštaj od eventualnog plasmana u 1/8 finala, ali šansa za Ligom Evrope i dalje postoji.

NAPOLI - CRVENA ZVEZDA 3:1 (Hamšik 11, Mertens 33, 52 - Ben 57)

Napoli: Ospina, Maksimović, Albiol (od 46. Hisaj), Kulibali, Rui, Hamšik, Alan, Ruiz, Kaljehon (od 86. Rog), Mertens, Insinje (od 77. Zjelinski).

Crvena zvezda: Borjan, Gobeljić, Degenek, Babić, Rodić, Srnić (od 64. Jovančić), Krstičić, Ben, Marin, Simić (od 77. Ebisilio), Stojiljković (od 46. Joveljić).

PSŽ - Liverpul 2:1 (Bernat 13, Nejmar 37 - Milner 45+1 penal)

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Sva dešavanja ste pratili na našem lajv-blogu.

93. minut - Kraj utakmice pod Vezuvom! Napoli - Crvena zvezda 3:1

84. minut - Fantastičan sada udarac Ebisilija, Ospina je jedva uspeo da odbrani njegov šut.

72. minut - Ufff, mogao je sada biti i drugi gol za crveno-bele. Odličan centaršut Rodića na drugu stativu, ali previše bojažljivo je išao na tu loptu i njegov udarac glavom je izblokiran.

57. minut - GOOOL! El Fardu Ben vraća neizvesnost u ovaj meč. Zvezda stiže do pogotka, a sve zasluge za to idu Marku Marinu. Šta je sada uradio bivši nemački reprezentativac, učinilo se u jednom trenutku da je previše oklevao,ali onda vrhunski asistirao za Bena.

52. minut - GOOOL! Čini se da već sada Napoli rešava pitanje pobednika. Vrhunska lopta Hamšika za Mertensa između dva igrača Zvezde, i potom surova realizacija Belgijanca.

49. minut - Krenuo je odmah Napoli po treći pogodak. Opasna situacija pred golom Zvezde posle greške u dodavanju Rodića, ali Gobeljić izbacuje loptu u korner ispred Mertensa.

46. minut - Počinje drugo poluvreme! Vladan Milojević je odlučio da u igru ubaci 19-godišnjeg Dejana Joveljića umesto ne toliko primećenog Nikole Stojiljkovića.

45. minut - Kraj prvog poluvremena! Sledi 15-minutni odmor na koji Delije ispraćaju svoje miljenike uz skandiranje "Ajmo, ajde, svi u napad".

1 / 2 Foto: EPA/Ciro Fusco

39. minut - Zamalo sada i treća lopta da završi u mreži crveno-belh. Milan Rodić je u poslednjem momentu izblokirao šut Kaljehona.

34. minut - GOOOL! Tako to ide u Evropi. Propuštene prilike i greške se surovo plažaju. Dris Mertens je pobegao odbrani Zvezde i sačekao da dobije loptu na petercu, posle čega mu nije bilo teško da zatrese mrežu.

28. minut - Nova velika šansa pred golom Milana Borjana. Sada smo mogli da vidimo kako brzu tranziciju mogu da naprave igrači Napolija iz odbrane u napad. Kulibali je pretrčao ceo teren nakon što je oduzeo loptu i sačekao je na centaršutu, a vrhunskim refleksom brani njegov udarac glavom golman Zvezde.

23. minut - Kakva šansa za Zvezdu! Ovakvih neće imati mnogo na meču. Sjajno je Marko Marin prosledio loptu za Simića, ali je loše šutirao mladi fudbaler Zvezde i Ospina je odbio njegov udarac, a onda je Albiol izbacio loptu.

20. minut - Evo i prvog pokušaja Crvene zvezde. Šutirao je Srnić sa distance, ali lopta odlazi preko gola.

11. minut - GOOOL! Napoli je poveo vrlo rano. Loše postavljanje u odbrani Zvezde prilikom kornera, Hamšik je ostao sam na petercu kome je lopta pala na nogu, kasnio je Gobeljić.

6. minut - Prva velika prilika za Napoli. Mertens je pokušao atraktivno da savlada petom Borjana, ali sjajni golman hrhunski interveniše.

3. minut - Prekid na terenu zbog povrede golmana Ospine. Kolumbijac se sudario sa Nikolom Stojiljkovićem i ostao da leži na travi, ali se pridigao nakon što mu je ukazana pomoć.

21.00 - Počela je utakmica na "San Paolu" sjajnu atmosferu prave navijači dve ekipe na tribinama.

SASTAVI ZA VEČERAŠNJI DUEL:

NAPOLI (4-3-3): Ospina - Maksimović, Albiol, Kulibali, Rui - Hamšik, Alan, Ruiz - Kaljehon, Mertens, Insinje.

CRVENA ZVEZDA (4-2-3-1): Borjan - Gobeljić, Degenek, Babić, Rodić - Srnić, Krstičić - Ben, Marin, Simić - Stojiljković

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.