DUŠAN SILNI POKORIO GRKE: Srbin dao 2 gola za 3 minuta i overio 1/8 finala Lige šampiona! Veliki preokret u Moskvi!
Dušan Tadić - dvostruki strelac u pobedi Ajaksa nad AEK-om, Foto: Reuters

liga šampiona, 5. kolo

DUŠAN SILNI POKORIO GRKE: Srbin dao 2 gola za 3 minuta i overio 1/8 finala Lige šampiona! Veliki preokret u Moskvi!

Srbin je postigao dva pogotka za pobedu "kopljanika" u Atini

Objavljeno: 20:55h

Atina je pod nogama Dušana Tadića, a Ajaks je u osmini finala Lige šampiona!

"Kopljanici" su pobedili na gostovanju AEK-u 2:0 i tako overili prolaz u nokaut fazu pošto su pobegli Benfiki na nedostižnih 7 bodova prednosti, iako portugalski klub ima dve utakmice manje.

Ovim porazom grčki šampion je završio svoje učešće u Evropi, jer je izgubio i šanse za treće mesto u grupi, pošto ima 0 bodova, a Benfika 4, a ostalo je još jedno kolo do kraja.

1 / 4 Foto: AP

Najpre je posle igranja rukom Marka Livaje u 67. minutu u svom šesnaestercu sudija pokazao na "beli tačku", a srpski reprezentativac je bio siguran izvođač. Hrvat je uz to zaradio i drugi žuti karton i isključenje, pa je time Ajaksu dodatko bio olakšan posao.

Samo tri minuta kasnije posle lošeg ispucavanja golmana domaćih usledila je kontra holandske ekipe koju je novim pogotkom krunisao Tadić i rešio pitanje pobednika i plasmana u 1/8 finala.

U još jednoj utakmici koja je odigrana u ranijem terminu, u Moskvi je viđen veliki preokret. CSKA je ostao bez pobede i šansi za drugo mesto, a sada mu visi i treća pozicija koja vodi u Ligu Evrope.

Viktorija iz Plzenja je slavila na gostovanju u ruskoj prestonici tako što je napravila preokret u drugom poluvremenu.

Najpre je već u 10. minutu Vlašić postigao gol sa penala za rano vođstvo "armejaca", da bi u 44. minutu bio dosuđen penal za goste, ali ga nije iskoristio Prohaska.

Ipak, isti igrač se iskupio u 56. minutu kada je postigao sjajan gol za izjednačenje da bi u 81. minutu Hejda šokirao domaćina i navijače golom za potpuni preokret i pobedu koja omogućava Česima borbu za treće mesto zajedno sa CSKA.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.