MILOJEVIĆ ODRŽAO LEKCIJU ITALIJANIMA: 260 km odavde smo postali prvaci Evrope! Nikad nismo, niti ćemo se plašiti!
Vladan Milojević je objasnio neke stvari iz istorije italijanskim novinarima, Foto: Starsport©

bez straha

MILOJEVIĆ ODRŽAO LEKCIJU ITALIJANIMA: 260 km odavde smo postali prvaci Evrope! Nikad nismo, niti ćemo se plašiti!

Strateg srpskog prvaka je rekao da njegova ekipa ne zavisi od pojedinca

Objavljeno: 20:31h

Trener Crvene zvezde Vladan Milojević rekao je da njegovoj ekipi niko ne može da oduzme snove i da veruje u dobar rezultat protiv Napolija, ali i nešto više u Ligi šampiona. - Želim da budemo ono što smo, da uživamo u igri. Naše snove niko ne može da nam uzme. Veoma je bitno da verujete u nešto što radite, a ja jako verujem i to tražim od svojih igrača. Svaka naredna utakmica je važna. Situacija je takva da ćemo igrati sa fantastičnim protivnikom. Bitno je da izađemo na teren i pokažemo se u najboljem svetlu. Igramo za Zvezdu, to je ogroman klub, po meni najveći. Činjenica da smo u Ligi šampiona daje vetar u leđa da vratimo Zvezdu gde joj je mesto - rekao je Milojević na konferenciji za novinare u Napulju.

Vladan Milojević je istakao da se Zvezda nikada ni od koga neće plašiti
Vladan Milojević je istakao da se Zvezda nikada ni od koga neće plašiti foto: Starsport©

Milojević je naveo da Zvezda nema čega da se plaši u Napulju, upitan da li se plaši ekipe Napolija ili nekog pojedinca tog kluba. - Nemamo čega da se plašimo, ne bismo bili na ovom mestu. Veoma lepa godina za ovaj klub, uopšte da učestvujemo u Ligi šampiona, da ne zaboravimo da je davne 1991, nekih 260 kilometara odavde Zvezda postala šampion Evrope i to će uvek ostati u sećanju, kako starijih tako i mlađih generacija. Zvezda se nikad nije i nikad se neće plašiti - kazao je Milojević. Istakao je da je posebno važno to što će Zvezda za razliku od prve dve utakmice na gostovanjima u Ligi šampiona imati podršku svojih navijača. Domaće novinare iz Napulja je zanimalo da li će Milan Pavkov biti spreman za utakmicu.

Vladan Milojević nije hteo da priča o šansama Pavkova da zaigra
Vladan Milojević nije hteo da priča o šansama Pavkova da zaigra foto: Starsport©

- Pavkov je tu, kao što je i Jovančić. Videćemo pred samu utakmicu, donećemo odluku tad. Neka ostane malo iznenađenje i za vas, pošto vi italijanski novinari volite sve da znate, a mi volimo malo da sakrijemo nešto - rekao je Milojević. Zvezda će biti oslabljena neigranjem, između ostalih, Vujadina Savića, Filipa Stojkovića i Ričmonda Boaćija. - Oni jednostavno nisu sa nama i ne vidim razlog da pričamo o njima. Voleo bih da imam sve igrače, ali mislim da će oni koji su tu dati sve od sebe i pokazati ono što treba da pokažu. Fudbal nije individualni sport i moja ekipa ne zavisi od bilo kog pojedinca. Teško mi je jer su povređeni, volim da budu zdravi, a što se tiče ostalog, koga nema, bez njega se može i mora - kazao je Milojević.

Vladan Milojević je istakao da ko god prođe iz grupe će biti favorit za osvajanje Lige šampiona
Vladan Milojević je istakao da ko god prođe iz grupe će biti favorit za osvajanje Lige šampiona foto: Starsport©

Pohvalno je govorio o Napoliju i treneru tog kluba Karlu Ančelotiju, za koga je rekao da je "jedan od najboljih, ako ne i najbolji u Evropi". Italijanske medije je zanimalo šta će Milojević učiniti da spreči da Zvezda primi mnogo golova, kao što je to bilo na gostovanjima u Parizu i Liverpulu. - Fascinantni smo autsajderi. Znali smo i kada smo se plasirali da će biti preteško jer igramo sa ekipama koje su najbolje u svojim prvenstvima, Napoli je drugi u Italiji, PSŽ prvi u Francuskoj, a Liverpul uz Mančester Siti glavni kandidat za titulu u Premijer ligi. Možda imamo jednog ili dvojicu igrača koji su igrali Ligu šampiona. Ovo je takmičenje na najvišem nivou, protiv ekipa sa veoma velikim iskustvom koje su pravljene za osvajanje trofeja. Ko god bude prošao dalje iz grupe, biće među glavnim kandidatima za osvajanje Lige šampiona - rekao je Milojević. - Ne opterećujemo se, bolji smo iz utakmice u utakmicu. Ovo je veliko iskustvo, daje nam vetar u leđa i nadam se da će Zvezda i dalje biti učesnik velikih takmičenja - dodao je.

Vladan Milojević nije želeo da odgovori na pitanje da li će Zvezda igrati defanzivno ili ofanzivno
Vladan Milojević nije želeo da odgovori na pitanje da li će Zvezda igrati defanzivno ili ofanzivno foto: Starsport©

Nije želeo da odgovori kako će njegova ekipa igrati, uz reči: "Ako bih sve rekao, onda ne bi ni trebalo da igramo utakmicu. Hajde da ostavimo malo, videćete sutra". Naveo je da ne očekuje iznenađenje kada je reč o stilu igre i sastavu protivnika. - Na ovakvom nivou nema posebnog iznenađenja. Napoli ima svoj način igre, to su kvalitetni fudbaleri, koji su većinom ostali iz prošle sezone. Ekipa kojoj je cilj Liga šampiona i Skudeto, što je u Italiji veoma bitno. Svako gleda svoju ekipu, ne puno protivnika. Gledamo kako ćemo mi igrati i kako ćemo se ponašati na terenu - kazao je trener Zvezde.

Vladan Milojević o priči da su protivnici potcenili Zvezdu
Vladan Milojević o priči da su protivnici potcenili Zvezdu foto: Starsport©

Anćeloti je prethodno na konferenciji izjavio da su ostali protivnici potcenili Zvezdu. - Ne mogu da pričam u ime drugih. Ako je neko rekao, neka bude tako. Ostaću na tome što je Anćeloti rekao na izvlačenju grupa, da smo fascinatni autsajderi. Moguće je da su nas gledali drugim očima. Ne dolazimo iz atraktivne zemlje, dolazimo iz Srbije, male i ponosne zemlje - rekao je Milojević. Crvena zvezda posle četiri utakmice ima četiri boda, jedan manje od Pari Sen Žermena, a dva manje od Liverpula i Napolija.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.