ZVEZDIN BISER NE MOŽE DA STANE: Čudesan niz Dejana Joveljića!
Budućnost srpskog fudbala, Foto: Starsport©

koji su limiti ovog momka?

ZVEZDIN BISER NE MOŽE DA STANE: Čudesan niz Dejana Joveljića!

Prethodne sezone stralc 44 gola u Omladinskoj ligi Srbije

Objavljeno:

Pogodak Dejana Joveljića protiv omladinaca Liverpula u Ligi šampiona probudio je nadu zvezdaša za prvu pobedu crveno-belih bisera, ali i svrstao mladog napadača u sam vrh talenata.

Bilo je jasno i pre početka takmičenja da će u mladom timu Crvene zvezde, kroz borbu u omladinskoj Ligi šampiona, Joveljić, Aleksa Terzić i Miloš Gordić biti nosioci igre srpskog šampiona, što je potvrdio i poslednji u nizu duela momaka koji stasavaju iza juga Marakane. Gordić je branio i neodbranjive udarce protiv Liverpula, Terzić zadavao muke rivalu uz aut-liniju kako u defanzivi, tako i u ofanzivi, ali je najveću pažnju na „Totali Viked“ stadionu, inače ragbi igralištu, privukao strelac jedinog gola za naš tim.

Dejan Joveljić upisao se u strelce na trećem uzastopnom meču na internacionalnoj pozornici i na taj način postao jedan od samo pet mladih fudbalera koji su uspeli da svakom od tri dosadašnja protivnika zatresu mrežu u Ligi šampiona. Devetnaestogodišnji napadač pre golmana Liverpula uspevao je da matira i čuvare mreža Napolija i Pari Sen Žermena, a osim njega privilegiju da se pohvale istim podvigom imaju još samo četvorica napadača u Evropi: Kolido (Inter), Silva (Porto), Rodrigo (Real Madrid) i Grinvud (Mančester junajted). Novim u nizu pogodaka napadač iz Bijeljine popravio je već impresivnu statistiku, pa sada ima devet pogodaka u tri takmičenja. Uz tri gola na međunarodnoj sceni Joveljić je na dve superligaške utakmice za Zvezdu postigao isto toliko golova.

Mladi centarfor nije propustio priliku da se upiše u strelce i u Kupu Srbije, protiv Dinama iz Vranja, a jedini meč na kojem nije postigao pogodak ove sezone bio je njegov premijerni duel ove sezone u Omladinskoj ligi Srbije protiv Voždovca. Serija u kojoj je Joveljic izgleda impresivno, i samo neka nastavi u istom ritmu na predstojećim utakmicama.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.