ČIM JE STIGAO U PARTIZAN, UMALO DA ODE: Poprilično neobičan slučaj Marka Valijentea!
Valijente i Iliev na promocii, Foto: Partizan.rs/miroslav Todorović

GVARDIOLA, MIRKOVIĆ ILI ĐUKIĆ?

ČIM JE STIGAO U PARTIZAN, UMALO DA ODE: Poprilično neobičan slučaj Marka Valijentea!

Štoper otkrio koji srpski trener je bio najbitniji u njegovoj karijeri

Objavljeno:

Prvi Španac u istoriji Partizana Mark Valijente govorio je za ugledni madridski As o Miroslavu Đukiću, o trentuku kada je razmišljao da napusti crno-bele i o neizbežnom Pepu Gvardioli.

Mrioslav Đukić je najzaslužniji što nekadašnji fudbaler Barselone završio u Humskoj 1.

- On je bio ključ cele priče. Zvao me je, raspitivao se kakva je situacija. Nakon nekoliko poziva uspeo je da me ubedi. Naravno, bilo je tu još nekoliko razloga - rekao je Valijente.

Nastavio je štoper Partizana da priča o stručnjaku iz Štitara sa odabranim rečima.

- Đukić je bio najvažniji trener u mojoj karijeri. Baš kod njega u Valjadolidu sam igrao najbolji fudbal. Uvek ću mu biti zahvalan“.Postojao je jedan trenutak u kojem mi je to palo na pamet da napustim Partizan. Prosto, izgledalo je kao da mi se ceo plan ruši. Znate kako to već ide... Na kraju ipak morate da budete profesionalci. Imam odličan status kod novog trenera.

Špance je interesovala i saradanja Valijentea sa Pepom Gvardiolom.

- Kod mene je to priča o tome kako sam postao kapiten B tima Barselone. Kada je Pep došao, već sam bio na izlaznim vratima jer je većina mojih saigrača već prešla u prvi tim, a Barselona B je ispala u treću ligu. A onda sam razgovarao sa Pepom i pokojnim Titom Viljanovom. I Pep mi je rekao da je Barsa uvek Barsa, pa čak i u trećoj ligi. Dao mi je kapitensku traku i potpuno mi promenio način na koji sam gledao fudbal - istakao je Valijente.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.