ISTORIJAT SUDIJE ĐOKIĆA S PARTIZANOM: Grobari ga mrze iz dna duše, a posebno iz jednog razloga!
Foto: Saša Pavlić Koky

UROŠ ĐURĐEVIĆ LAJKS DIS

ISTORIJAT SUDIJE ĐOKIĆA S PARTIZANOM: Grobari ga mrze iz dna duše, a posebno iz jednog razloga!

Nije lako biti sudija, a posebno kada u javnost izađe navodna vest o vašem navijačkom opredeljenju...

Objavljeno: 18:34h
Aleksa Radosavljević

25. je novembar 2016. godine. Veoma prijatno veče za to doba godine, lagani duksić, jakna pod mišku i pravac stadion.

Na programu je meč između Partizana i Napretka, ekipe koja je te sezone, ali i nekih prethodnih, ali i onih posle te, bila prava nagazna mina Večitih.

Čarapani su besomučno otkidali bodove crveno i crno-belima. Nažalost, taj meč je igran u terminu od 17 časova poslepodne u petak, pa zbog toga stadion u Humskoj nije mogao da bude ni polupopunjen, ljudi su i dalje na poslovima, deca u drugoj smeni u školama, za penzionere je ipak previše pozno doba godine.

Međutim, vatrene pristalice crno-belih, njih nekoliko hiljada, ništa nije moglo da odvoji od Topčidera tog predvečerja pre skoro dve godine.

U fokusu svih njih bio je jedan čovek - ne Leonardo, ne Uroš Đurđević (koji takođe ima mesto u ovoj priči), već arbitar delegiran da sudi taj derbi kola - Užičanin Nenad Đokić, "persona non grata" za ovaj deo srpske sportske javnosti.

Meč tek što je počeo, počeli su pogrdni povici na račun ovog arbitra.

Prvo je u 20 minutu Marko Gobeljić (tada je igrao za Napredak) posle čudnog spleta okolnosti doveo svoju ekipu u prednost.

A, kao da takva sporna situacija nije bila dovoljna, isključenje Uroša Đurđevića posle dva žuta kartona. Igrao se 38. minut kada je Đokić dao mladom reprezentativcu drugi žuti zbog simuliranja, posle čega je fudbaler potpuno pogubio živce.

Tada su tribine doslovno proključale:

Mladi as je nakon utakmice rekao našem reporteru da nije zaslužio da dobije ni prvi ni drugi žuti karton, kao i da je njegova ekipa igrala protiv dva protivnika.

Naravno, to nije jedino što mu oni zameraju, ali nećemo ovde ulaziti u navijačke podele i ostale apstraktne momente u srpskom fudbalu...

Sada kada smo se setili kakve su se sve scene dogodile samo na jednoj utakmici na kojoj je pravdu u Humskoj kao glavni sudija delio Đokić, ostaje nam samo da se zapitamo: Ko je njemu dao da bude sudija iza gola na Večitom derbiju, i to sa strane na kojoj je bliži južnoj tribini? Zašto se niko iz Sudijske komisije nije setio ove utakmice između Partizana i Napretka?

Čini se da će ova pitanja zauvek ostati neodgovorena!

Sva dešavanja sa Večitog derbija i onoga što ga je okruživalo možete da pročitete OVDE.

BONUS VIDEO:


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.