ZA SVE JE KRIV ON: Albanac iz reprezentacije Švajcarske optužio srpskog ministra za to što su Šaćiri i Džaka pokazivali albanskog orla!
Foto: Reuters

Nije hteo da kaže koji

ZA SVE JE KRIV ON: Albanac iz reprezentacije Švajcarske optužio srpskog ministra za to što su Šaćiri i Džaka pokazivali albanskog orla!

Tri meseca kasnije se javio i stao u zaštitu svojih saigrača

Objavljeno:

Tri meseca je prošlo od utakmice između Srbije i Švajcarske na Svetskom prvenstvu koja je ostala u senci skandaloznog ponašanja Džerdana Šaćirija i Granita Džake.

Švajcarski reprezentativci albanskog porekla koji su postigli golove na tom meču provocirali su Srbe pokazivanjem dvoglavog albanskog orla prilikom tih proslava što se smatra provociranjem i aludiranjem na stvaranje takozvane Velike Albanije.

Njihovo takvo ponašanje je izazvalo žestoke reakcije, oni su na kraju novčano kažnjeni od FIFA, međutim, i dalje se s vremena na vreme pojavi neka nova izjava o tom skandalu.

Blerim Džemaili u duelu sa Nemanjom Matićem
Blerim Džemaili u duelu sa Nemanjom Matićem foto: Starsport©

Sada je odlučio da progovori i treći Albanac iz švajcarskog nacionalnog tima, Blerim Džemaili, koji je za ponašanje svojih saigrača okrivio srpskog ministra.

- Ja nisam nikada pokazivao orla posle gola. Možda to ni Šaćiriju i Džaki ne bi palo na pamet da nije bilo provokatorske izjave jednog srpskog ministra dan pre utakmice u Kalinjingradu - izjavio je Džemaili za "Gazzetta dello Sport".

On nije naveo koji je u pitanju srpski ministar.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.